14 köye toplam 108 bin 700 liralık malzeme yardımı yapıldı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Kaymakam İbrahim Çay başkanlığında toplanan komisyon tarafından Köylere Hizmet Götürme Birliği kaynaklarından 14 köye toplam 108 bin 700 liralık malzeme yardımı yapıldı. Kaymakam İbrahim Çay, bir liralık...

Google Haberlere Abone ol
14 köye toplam 108 bin 700 liralık malzeme yardımı yapıldı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Kaymakam İbrahim Çay başkanlığında toplanan komisyon tarafından Köylere Hizmet Götürme Birliği kaynaklarından 14 köye toplam 108 bin 700 liralık malzeme yardımı yapıldı. Kaymakam İbrahim Çay, bir liralık malzeme ile üç-dört liralık iş yaptıklarını söyledi.

Ereğli'de 14 köye, parke yol, istinat duvarı, çevre düzenlemesi, sosyal tesis inşaatı, beton yol inşaatı, içme suyu depo inşaatı, cami çatısı inşaatı gibi işlerde kullanılmak üzere 108 bin 700 liralık malzeme yardımı yapıldı. Dağlıca, Dedeler, Hasbeyler, Aydın, Hacıuslu, B. Doğancılar, Işıklı, Çamlıbel, Çömlekçi, Pembeciler, Güllük, Zindancılar, Aydınlar ve Kaymaklar köylerine yapılacak yardımlar, ihtiyaç sahibi köylerin muhtarlarına Kaymakamlık Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıyla tebliğ edildi. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, muhtarlarla bir araya geldiği toplantıda, özel idareden gelen paraların nasıl değerlendirileceği konusunda muhtarlarla peyderpey toplanarak nasıl değerlendirileceği konusunda karşılıklı görüş alışverişi yaptıklarını söyledi.

Amaçlarının gelen parayı en iyi şekilde değerlendirerek, bir liralık para karşılığında üç liralık iş üretmek olduğunu vurgulayan Çay, "Biz bir liralık parke veriyorsak, vatandaşlarımız ve muhtarlarımız üç liralık dört liralık iş üretiyorlar: Muhtarlarımızın şahsında köylerde bedenen çalışan vatandaşlarımıza, hem de paranın çıkarılmasında yardımcı olan sayın valimize, sayın milletvekilimize ve il genel meclisi üyelerimize teşekkür ediyorum. Söz konusu köylerimizin bir kısmına parke vereceğiz. Bir kısmına beton yol, bir kısmına istinat duvarı yapacağız. Önceliği okul yolu, okul bahçesi, sağlık ocağı, cami yolu, köy konağı, imam evi gibi yerlerin yapımına veriyoruz." dedi.

Kaymakam Çay, yapılan işlerde tasarruf etmeye çalışmanın yanlışlığına vurgu yaparak, "Özellikle beton atılan yerlerde, altı torbaysa standart, altı torba atın. Dört torba atalım, iki torbayı başka yerde kullanalım demeyin. Çimentodan tasarruf edelim dediğiniz zaman hizmet boşa gider. Malzemeden kesin olarak kaçmayın. Yaptığımız iş kalıcı olsun, sağlam olsun. Biz müteahhit değiliz. Önemli olan daha doğru yapmak. Altı torba çimento giden yere yedi torba atın bu önemli değil. Bunları gerektiği gibi yapalım. Parke döşenen yerleri gördüm, çok güzel olmuş. Aralarına ince kum atalım. Aldığınız malzemeleri keşifte neyse orada kullanın. Keşif A yolu için yapıldıysa malzemeyi orada kullanalım. B yolu için gerekirse gelin yeniden verelim. Malzemeden de kaçmayalım da aleyhimize konuşmasınlar, iyilikle ansınlar."

İlçe Özel İdare Müdürü Cevdet Yiğit'in de hazır bulunduğu toplantıda, yardım verilen köylerin muhtarları talepleri konusunda kaymakama bilgi verdi. CİHAN

Yorumlar