13 yaşındaki tanık: Babam suçsuz hakim amca

Eşi aleyhine açtığı tehdit davası çıkışında adliye kapısında oğlu Dursun Zehir'in silahlı saldırısı sonucu ölen Hanime Aslan'ın 13 yaşındaki oğlu M.S.Z., ağlayarak girdiği duruşmada tanık sıfatıyla ifade verdi. M.S.Z., ağabeyini...

Google Haberlere Abone ol
13 yaşındaki tanık: Babam suçsuz hakim amca

Eşi aleyhine açtığı tehdit davası çıkışında adliye kapısında oğlu Dursun Zehir'in silahlı saldırısı sonucu ölen Hanime Aslan'ın 13 yaşındaki oğlu M.S.Z., ağlayarak girdiği duruşmada tanık sıfatıyla ifade verdi. M.S.Z., ağabeyini azmettirdiği iddiasıyla tutuklu olarak yargılanan babası için "Babam suçsuz hakim amca." dedi. Olayın hemen ardından silahını bırakan Dursun Zehir'i teslim alan Çevik Kuvvet Müdürlüğünde görevli polis memuru Arif Birol ise tanık ifadesinde "Vurduğu şahsın kim olduğunu sordum. Annesi olduğunu söyledi. 'Çok mutluyum' dedi ve heyecanlıydı." şeklinde konuştu.

İstanbul Adalet Sarayı Çıkış kapısında Hanime Aslan ile koruma görevlisi polis memuru Emrah Taşdemir'in, Aslan'ın oğlu Dursun Zehir tarafından kurşunlanarak öldürülmesine ilişkin davanın ikinci duruşması İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya Dursun Zehir ile kendisini bu suça azmettirdiği iddia edilen babası Hızır Zehir tutuklu olarak katıldı.

Olay sırasında yaralanan güvenlik görevlisi Mehmet Zengin, kurşunlama olayının bulunduğu yerde kapı içinde görevli olduğunu, silah seslerini duyduğunu ancak ateş edeni görmediğini söyledi. Sesler üzerine kendisini beton blok arkasına attığını belirten Zengin, sanıklardan şikayetçi olduğunu söyledi.

TANIK POLİS: ANNESİNİ VURDUĞUNU SÖYLEDİ, 'ÇOK MUTLUYUM AĞABEY' DEDİ

Olay günü adliye önünde güvenlik tedbiri amacıyla görevli bulunan Çevik Kuvvet Müdürlüğü polis memurlarından Arif Birol da tanık sıfatıyla ifade verdi. Olay günü bazı patlama sesleri duyduğunu belirten Birol, "Berkin Elvan'ın vurulduğu gündü. Tuvaletten geliyordum. Bu sesleri de Berkin için atılan torpiller diye düşündüm. Fakat olay yerine yaklaştığımda barut kokusunu duyunca silahlı saldırı olduğunu anladım. Duvarın arkasına geçerek kendimi korumaya aldım. Ardından da müdahale etmek için silahımı çıkarıp mermiyi ağzına verdim. Emrah Taşdemir isimli koruma görevlisi polis memuru olduğunu sonradan öğrendiğim kişinin yere yığıldığını gördüm. Sonra da şüpheli, silahını yere atarak teslim oldu. Vurduğu kişinin kim olduğunu sordum. Annesi olduğunu söyledi. 'Ağabey çok mutluyum' dedi ve çok heyecanlıydı." diye konuştu.

Tutuklu sanık Hızır Zehir'in kız kardeşi Birsen Bir de tanık ifadesinde olayı televizyondan duyduğunu söyledi. Olaydan bir saat sonra ağabeyinin, yeğeni M.S.Z.'yi getirerek yanına bıraktığını belirten Bir, sonra da çıkıp gittiğini söyledi. Tanık Bir, ağabeyinin ayrıldığı eşini tehdit ettiğine ilişkin bir bilgisi olmadığını söyledi.

13 YAŞINDAKİ TANIK AĞLAYINCA SANIKLAR DURUŞMA SALONUNDAN ÇIKARILDI

Annesinin şikayeti üzerine babasının tehdit suçlamasıyla yargılandığı duruşma için olay günü adliyeye babası ile birlikte gelen 13 yaşındaki M.S.Z. de tanık sıfatıyla ifade verdi. M.S.Z. duruşma salonuna girdiğinde ağladığı için Mahmeke Başkanı, salondan izleyicilerin bir kısmının çıkarılmasını istedi. İzleyicilerin ardından her iki sanığın da salondan çıkarılması talimatını verdi. Ardından da ailesi tarafından getirilen bir pedagog nezaretinde M.S.Z.'nin ifadesinin alınmasına başlandı.

Duruşma salonu önündeki koridorda annesi Hanime Aslan'ı gördüğünü belirten M.S.Z., "Babam, 'İstensen annenle konuş' dedi. Ancak beni yurda bırakarak gittiği için görüşmek istemedim." dedi.

O sırada babasının, asker kaçağı olduğu için adliyeye kendileriyle birlikte girmeyen ağabeyi Dursun Zehir'i telefonla aradığını belirten M.S.Z., "Annemin burada olduğunu söyledi. Daha önceden annem hakkında şikayetçi olduğu için ağabeyim anneme kızgındı. Bu yüzden kavga çıkarmayın diye yemin ettirdi. Duruşmadan sonra da dışarı çıktık. Biz Yanlış kapıdan çıktık. Aşağıdaki kapı önünde kargaşa vardı. Ne oluyor diye oraya gittik. Olayı anlayınca dayılarım gelebilir ve zarar verebilirler diye beni adliyeden götürdü. Beni halama bıraktı ve kendisi de nereye gittiyse gitti." diye konuştu.

"BABAM SUÇSUZ HAKİM AMCA"

Olay yerine geldiğinde babası Hızır Zehir'in neden ağladığı, annesi ile babası arasında bir sorun olup olmadığı ve babasının annesini döverek hastanelik ettiğine şahit olup olmadığı soruldu. Annesi ile babası arasında bir sorun olduğunu bilmediğini belirten M.S.Z., "Babam suçsuz hakim amca." cevabını verdi.

Mahkeme Başkanı, önceki duruşmada avukatları tarafından sanık Dursun Zehir'in cezai ehliyetinin yerinde olup olmadığına ilişkin Adli Tıp Kurumu'ndan rapor alınmasının istendiğini hatırlattı. Sanık Zehir'in henüz çağrılmadığını belirten Mahkeme Başkanı, Adli Tıp Kurumu'na sevki için tekrar yazı yazılmasına hükmettiklerini açıkladı. Olayda ölen Hanime Aslan'ın 4 kardeşinin ve ölen polis memuru Emrah Taşdemir'in ailesinin müdahillik talebini kabul eden mahkeme, Mor Çatı kadın sığınağı derneğinin müdahillik talebini de reddetti. Sanık avukatları tarafından olay anına ilişkin görüntü kayıtlarının bulunduğu internetten indirilmiş görüntülerin de bilirkişi heyetince incelenmesine karar verilen duruşma, 21 Ağustos 2014 tarihine ertelendi. CİHAN

Yorumlar