13 yaşındaki gelin, köyünde defnedildi

Siirt’te evinde silahla vurulmuş olarak bulunan bir çocuk annesi 13 yaşındaki Kader Erten, Diyarbakır da yapılan otopsinin ardından köyünde defnedildi.

Google Haberlere Abone ol
13 yaşındaki gelin, köyünde defnedildi

Siirt’te evinde silahla vurulmuş olarak bulunan bir çocuk annesi 13 yaşındaki Kader Erten, Diyarbakır da yapılan otopsinin ardından köyünde defnedildi.

Nüfus kayıtlarında 13 yaşında görülen Kader Erten, Pervari ilçesi Yapraktepe köyünde iki gün önce ikinci çocuğunu dünyaya getirdi. Erken doğan bebeği hayatını kaybeden genç kadın evde silahla vurulmuş olarak bulundu. Pervari Devlet Hastanesi’ne kaldırılan kadın, yolda yaşamını yitirdi. Resmi nikahsız birlikte yaşadığı Mehmet Atak'ın asker olduğu öğrenildi. Erten'in iki gün önce dünyaya getirdiği ikinci bebeğinin hayatını kaybetmesi sonucu bunalıma girdiği ve intihar etmiş olabileceği ileri sürüldü. Erten, Diyarbakır Tıp Fakültesi’nde yapılan otopsinin ardından Pervari Kaymakamlığı’nın tahsis ettiği araçlarla köyüne götürülerek defnedildi.

Erten'in resmi nikahsız birlikte yaşadığı Mehmet Atak'ın babası Tahir Atak, Van'ın Çatak ilçesinde oğlu Mehmet ve Kader'in birbirini severek evlendiğini söyledi. Tahir Atak, "Gelinimin öldüğünden haberimiz olmadı, en küçük kızım odasına giderken onu yerde kanlar içinde görmüş. Hiçbir sorunu yoktu. Koşup odasına girdiğimizde kanlar içinde bulduk. Gelinimizin kimlik yaşı küçük olabilir ama gerçek yaşı 18’dir. 3 yıl önce köy meydanında yaptığım düğünle Van ili Çatak ilçesinden aldık." dedi.

Mehmet Atak'ın akrabası Abdulhamit İpekten ise Kader Erten'in Atak ailesiyle hiçbir problemi olmadığını dile getirdi. İpekten, "Olay dün öğleden sonra saat 12 civarında meydana geldi. Kimse silah sesini duymadı. Kendi rızalarıyla evlendiler, daha önce birbirlerini görmüş ve sevmişlerdi." diye konuştu.

Siirt Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada da Siirt Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hıfzullah Canpolat, Pervari ilçesinde 12 yaşında görücü usulüyle evlendirilen ve evinde ölü bulunan K.E. ile ilgili Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'ın talimatıyla inceleme başlatıldığını belirterek, "K.E.’nin küçük yaşta evlendirilmesi ve çocuk yaşta doğum yapmasıyla ilgili araştırma yapacağız." dedi.
CİHAN

Yorumlar