125 milyon sayfalık devlet sırrını kopyaladılar

Sadece mahkemece görülmesi mümkün olan devlet sırrı niteliğindeki 125 milyon sayfa belgenin izinsiz bir şekilde kopyalandığı ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
125 milyon sayfalık devlet sırrını kopyaladılar

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın takipsizlik kararında “Genelkurmay’ın ‘devlet sırrı’ diye nitelediği 1.5 terabaytlık döküman içeren hard disklerin imajlarının kimler nedeniyle alındığıyla ilgili tutanakların bulunamadığı” söylendi.
 
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a suikast girişimi iddiası ile başlatılan “kozmik oda” soruşturmasında verdiği takipsizlik kararında çarpıcı ayrıntılar yer aldı.

TUTANAK YOK

Takipsizlik kararında Genelkurmay Seferberlik Bölge Başkanlığı’ndaki kozmik odada yapılan arama esnasında el konulan ve Genelkurmay’ın “devlet sırrı niteliğinde” olduğunu söylediği 1.5 terabaytlık belgeleri içeren hard DİSKlerin “bilirkişilere teslimi esnasında imajlarının alınması ve bu imaj alma işleminin kimler nedeniyle yapıldığı ile ilgili tutanak bulunmadığı” söylendi.
 
125 MİLYON SAYFA
 
Takipsizlik kararında bununla birlikte 125 milyon word sayfasına denk gelen bir içeriğe sahip kozmik belgelerin kimi başlıklarına da yer verildi.

Buna kıyasla Seferberlik Bölge Başkanlığı’ndan tahsil edilen belgeler “Vali ve Belediye Başkanları, siyah personel, yeşil personel, turuncu personel, ak personel, destekçi efor şekilde gösterilen çizelge, koruculardan faydalanma, halk, oy tabanındaki hareketlilik, partiler sistemi, tarikatlar, azınlıklar, yeni kurulması gereken gerilla birlikleri, küme ve bireysel gayri nizami harple ilgili yönergeler, rektörler” bu şeklinde başlıklarla tasniflendi.
 
İHBAR SAHTEYMİŞ!

 
Kozmik belgeleri içeren hard disklerin Genelkurmay Başkanlığı’na iade edildiği belirtilen takipsizlik kararında, soruşturmayı başlatan telefon ihbarının da düzmece olduğu, ihbar tutanağında belirtilen saatte herhangi bir telefon görüşmesi yapılmadığı, tutanağı tutan polis konusunda da tahkikat açıldığı kaydedildi.

POLİSLERE SAHTE İHBAR SORUŞTURMASI

 
Soruşturmanın, 19 Aralık 2009’da tarihinde saat 14.50 sularında Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne yapılan bir telefon ihbarı üstüne başlatıldığı hatırlatılan kararda şunlar kaydedildi: “Bu telefon ihbarının gerçek dışı olduğu, gerçekte böyle bir telefon ihbarının yapılmadığı, cumhuriyet savcısının tahkikat açması için başlangıç şüphesini oluşturacak emarelerin bile başlangıçta bulunmadığı, hadise günü nöbetçi amir şekilde vazife oluşturan 282893 sicil nolu Komiser Yardımcısı M.Y. nedeniyle hadise tarihsel ve saatinde herhangi bir telefon ihbarı gelmediği halde, sanki telefon ihbarı gelmiş bu şeklinde soruşturmanın başlatılmasına sebep olacak şekilde, 652 sayılı ihbar tutanağının gerçeğe marjinal şekilde düzenlendiği kanaatine varılmış; M.Y. ve onunla irtibatlı öteki görevliler konusunda lüzumlu soruşturmanın yürütülmesi için evrak tefrik edilmiştir.”
 
ARINÇ'I TAKİP YOK!

 
Savcılık kararında, subayların Albay Baki K.’yı takip ettikleri iddiasının sorulduğu Genelkurmay Adli Müşavirliği’nden gönderilen yazıda, Seferberlik Tetkik Kurulu Başkanlığı ve Seferberlik Bölge Başkanlıkları’nın 28 Haziran 2013’te lağvedildiği, inceleme sonucunda yazılı şekilde böyle bir görevlendirmeye dair belgeye rastlanılmadığı kaydedildi.
 
Albay Baki K.’nın ifadesine de yer verilen kararda, “Bülent Arınç’ın takip edilmesi değil de şahsımın takip edildiğini düşünüyorum. Kimseden şikayetçi değilim. Bir ihbar sebebiyle bu tarz takip işlemi hazırlanmış olabilir. Ancak beni sebep takip ettiler bunun ortaya çıkartılmasını istiyorum” dedi.

Kararda, Seferberlik Bölge Başkanlığı personeline verilen Albay Baki K.’yı takip emrinin askeri mevzuata marjinal olduğu, fakat şüphelilerin söz konusu adreste bulunma nedenlerinin, Bülent Arınç’ı takip etmek yahut hücum gerçekleştirmek bulunmadığı söylendi. (Milliyet)

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar