125 kursiyerin el emeği sergileniyor

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Özel Eksen Mesleki Eğitim Kurs Merkezi’nde düzenlenen, Türkiye İş Kurumu tarafından finanse edilen Evde Çocuk Bakımı Kursu kursiyerlerince hazırlanan "El Emeği" sergisinin açılışına katıldı.

Google Haberlere Abone ol
125 kursiyerin el emeği sergileniyor

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Özel Eksen Mesleki Eğitim Kurs Merkezi’nde düzenlenen, Türkiye İş Kurumu tarafından finanse edilen Evde Çocuk Bakımı Kursu kursiyerlerince hazırlanan "El Emeği" sergisinin açılışına katıldı. Kursiyerlerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Yaşar, "Sağlıklı toplumlar, doğru eğitim almış bireylerle kurulur. Çocukları sevgiyle eğitin. Hepinizin yolu açık olsun." dedi.

Özel Eksen Mesleki Eğitim Kurs Merkezi’nde düzenlenen serginin açılışına Yaşar’ın yanı sıra ilçe milli eğitim müdürlüğünden yetkililer, eğitmenler, Evde Çocuk Bakımı ile Hasta ve Yaşlı Bakımı kurslarından 200 kursiyer katıldı. Açılışta kısa bir konuşma yapan Yaşar, "Seçtiğiniz branşlar insanlık adına çok önemli. Çocukları sevgiyle eğitin. Yaşlılara saygı ve merhametle, kendi anne-babanıza bakar gibi bakın." dedi.

"EĞİTİMİN DESTEKÇİSİYİZ"

Bu tür kursları çok önemsediğini kaydeden Yaşar, Yenimahalle Belediyesi Meslek Edindirme ve Hobi Kursları hakkında bilgiler verdi. 250 eğitmenle 87 branşta 12 bin kursiyere ulaştıklarını kaydeden Yaşar, "Bu kurslar aileye kaynak sağlamasının yanında hemşerilik bilincini, birlik ve beraberliği de pekiştirmektedir. Biz de belediye olarak eğitime ayrı bir önem veriyoruz. YENİMEK kurslarında gençlerimize ve kadınlarımıza eğitimler veriyoruz. Bu kurslarımıza belediye bütçesinden önemli kaynak ayırıyoruz. Ayrıca çocuklarımızın en iyi şartlarda eğitim alması için ilçe genelindeki bütün okullarımıza destek veriyoruz." dedi. Özel Eksen Mesleki Eğitim Kurs Merkezi Müdürü Nuri Erelli de katılımından doyalı Yaşar’a teşekkür ederek sergi hakkında davetlilere bilgi verdi.

RENKLİ AÇILIŞ

Açılışta kursiyerler mini tiyatro gösterileri, şiirleri ve şarkıları ile programa renk katarken ebeveynlerine yazdığı mektubu okuyan kursiyer Neslişah Savran’ın kızı Aysima da Yaşar’ı gülümsetti.
Programda daha sonra Yaşar, Evde Çocuk Bakımı Kursu’nda eğitim alan 125 kursiyerin hazırladığı "El Emeği" sergisinin açılışını yaptı. Açılışın ardından sergiyi gezen Yaşar, plastik bardak, plastik tabak, soda şişesi gibi malzemelerle hazırlanan birbirinden renkli eserleri, büyük bir dikkatle inceledi.
CİHAN

Yorumlar