125 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı

2013-2014 eğitim öğretim yılı sona ererken ilk ve orta dereceli okullarda karne heyecanı yaşandı. Sivas’ta 125 bin öğrenci karne aldı. Cebecioğlu İlköğretim Okulu’nda düzenlenen törende karne alan miniklerin heyecanlı oldukları gözlendi....

Google Haberlere Abone ol
125 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı

2013-2014 eğitim öğretim yılı sona ererken ilk ve orta dereceli okullarda karne heyecanı yaşandı. Sivas’ta 125 bin öğrenci karne aldı. Cebecioğlu İlköğretim Okulu’nda düzenlenen törende karne alan miniklerin heyecanlı oldukları gözlendi. Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı ve Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar ile diğer yetkilerin katıldığı programda minik öğrenciler karne alarak tatile girdi.

Vali Yardımcısı Kalaylı, öğrencilerin bir yıl boyunca çalışarak karne almaya hak kazandığını anlatarak, veliler her kazanılan başarıdan pay çıkarıyorsa, öğrencinin başarısızlığından da pay çıkarmaları gerektiğine vurgu yaptı.

Velilerin başarısızlıktan dolayı öğrencileri azarlamamaları ve incitmemelerini isteyen Kalaylı, velileri bu konuda dikkatli olmaya çağırarak, çocukların psiko-sosyal gelişimi açısından çok önemli olduğunun altını çizdi. Çocukların azarlanmasıyla gelecek heveslerinin kırılacağına işaret eden Kalaylı, velilerin karne konusunu iyi değerlendirmesi ve özeleştiri yapması gerektiğini söyledi.

Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar da Sivas’ta 125 bin öğrenci ve 8 bin öğretmenin eğitim öğretim yılının bitmesiyle bir dönemi bitirdiklerini söyledi.

Akpınar, "Öğrencilerin bir kısmı istedikleri düzeyde karne almamış olabilir, velilerin çocukların diğer çocuklarla kıyaslamamalarını her çocuğun ayrı bir özelliğinin olduğunu mutlaka her çocuğun kendi alanında başarısının olduğunu değerlendirmelerini rica ediyorum." şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar