121 adet tarihi ese ele geçirildi

Çorum İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, tarihi eserleri satmak isteyen kişilerle alıcı gibi yaklaşarak 121 adet tarihi eseri ele geçirdi. Alınan bilgiye göre, bir istihbaratı...

Google Haberlere Abone ol
121 adet tarihi ese ele geçirildi

Çorum İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, tarihi eserleri satmak isteyen kişilerle alıcı gibi yaklaşarak 121 adet tarihi eseri ele geçirdi.

Alınan bilgiye göre, bir istihbaratı değerlendiren polis ellerinde bulunan kaçak tarihi eser satmak isteyen 3 şahsı tespit etti. Şahısların kaçma ihtimallerini de göz önünde bulunduran ekipler eserleri almak istediklerini beyan ederek tarihi eser kaçakçıları ile irtibat kurdu.

M.Ö 2 bin Helenistik çağ, Bizans, Demir Çağı, Selçuklu ve Yeni döneme ait olduğu öğrenilen 121 adet eseri alıcı kılığında kaçakçılarla görüşerek almak istediklerini söyleyen polisler kent merkezinde operasyon düzenledi. A.P., H.Y., ve N.P. isimli şahısların araçlarında arama yapan ekipler tarihi eserleri ele geçirdi. Polis ekipleri daha sonra ele geçirilen eserleri Çorum Müze Müdürlüğü'ne bildirdi.

Müze Müdürlüğü ise yaptığı incelemelerde eserlerin M.Ö. 2 bin Helenistik çağ, Bizans, Demir Çağı, Selçuklu ve Yeni dönemlerine ait olduğunu tespit ettikleri eserleri müzede sergileyeceği belirtildi. Gözaltına alınan şahıslar ise ''Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununa Muhalefet'' ten adliyeye sevk edildi. CİHAN

Yorumlar