12 yıl önce uçak kazasında şehit düşün bordo bereliler anıldı

Malatya’nın Akçadağ ilçesine bağlı Güzyurdu köyü yakınlarındaki kayısı bahçesine 2001 yılında CASA tipi uçağın düşmesi sonucu şehit olan 34 asker için anma töreni düzenlendi.12 yıl önce CASA uçağının düşmesi sonucu şehit...

Google Haberlere Abone ol
12 yıl önce uçak kazasında şehit düşün bordo bereliler anıldı

Malatya’nın Akçadağ ilçesine bağlı Güzyurdu köyü yakınlarındaki kayısı bahçesine 2001 yılında CASA tipi uçağın düşmesi sonucu şehit olan 34 asker için anma töreni düzenlendi.

12 yıl önce CASA uçağının düşmesi sonucu şehit olan Özel Kuvvetler Komutanlığı personeli 1 binbaşı, 3 yüzbaşı, 3 üsteğmen, 16 astsubay, 1 uzman çavuş, 10 er'den oluşan 34 kişi, acı olayın yıl dönümünde törenlerle anıldı. Törenler için kent dışından gelen şehit yakınları, Malatya Orduevi'nde ağırlandı. 2. Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi ile kahvaltıda bir araya gelen şehit aileleri, ardından uçağın düştüğü bölgede oluşturulan Şehitlik Anıtı'nda düzenlenen törene katıldı.

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Malatya Şube Başkanı Duran Şahin, acı olaya ilişkin yaptığı konuşma sonrası şehitler için mevlit okutuldu, sonra yemek ikram edildi. 16 Mayıs 2001 tarihinde Diyarbakır'dan havalanan Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığı (Bordo Bereliler) Hava Grubu'na ait çift motorlu CASA CN235 tipi askeri nakliye uçağı, kalkıştan 25 dakika sonra kumanda arızası sonucu Malatya'da düşmüştü. Kazada 1 binbaşı, 3 yüzbaşı, 3 üsteğmen, 16 astsubay, 1 uzman çavuş, 10 er'den oluşan 34 asker şehit olmuştu.

CİHAN

Yorumlar