12 yaşına kadar 22 kez ameliyat oldu, 2 ameliyat daha olursa yürüyecek

Sakarya'da yaşayan ve birden fazla hastalıkla mücadele eden Elif Buğse Gök (12), bugüne kadar geçirdiği 22 ameliyata rağmen yürüyemiyor. Küçük yaşına rağmen çekmediği acı kalmayan ve henüz 3 aylıkken ilk ameliyatını olan Elif Buğse,...

Google Haberlere Abone ol
12 yaşına kadar 22 kez ameliyat oldu, 2 ameliyat daha olursa yürüyecek

Sakarya'da yaşayan ve birden fazla hastalıkla mücadele eden Elif Buğse Gök (12), bugüne kadar geçirdiği 22 ameliyata rağmen yürüyemiyor. Küçük yaşına rağmen çekmediği acı kalmayan ve henüz 3 aylıkken ilk ameliyatını olan Elif Buğse, 2 kez daha ameliyat olursa yürüyebilecek.

Doğuştan tekerlekli sandalyeye mahkum olan küçük Buğse, ilkokul üçüncü sınıfa gidiyor. Hiç bir zaman hayata küsmeyen küçük kız, okuyup doktor olmak istediğini söyledi.

Beyinde su birikmesi olarak isimlendirilen hidrosefali, doğuştan omurga eğriliği olarak bilinen konjenital skolyoz ve felç gibi ciddi hastalıklarla mücadele eden Elif Buğse Gök'ün hayatı dram filmlerini bile geride bırakacak türden. Gök'ün küçücük bedeni dayanılmaz acılara maruz kalmış. Beynindeki su birikmesi, omurga eğriliği, bağırsak rahatsızlıkları ve daha bir çok hastalık nedeniyle küçük yaşına rağmen 22 kez ameliyat masasına yatmış, aylarca yoğun bakımda kalmış. Yakın zamanda da biri omurilikten, direği kalça çıkığından iki ameliyat daha olacak. İdrar torbası alındığı için dışarıda bırakılan bağırsağından dışkı ihtiyacını gideren Elif Buğse, çektiği tüm acılara rağmen hayata tutunuyor.

3 YAŞINDAYKEN BABASINI KAYBETTİ

Eşinden kalan cüzi bir maaş ve kızına verilen bakım parasıyla kiralık bir evde hayat mücadelesi veren anne İlknur Gök, yaşadığı hastalıklar sebebiyle kızının canının çok yandığını belirtiyor. Kızı 3 yaşındayken babasının trafik kazası geçirdiğini ifade eden anne Gök, "Eşim bir hastanede, kızım bir hastanede yatıyordu. Elif Buğse'nin babasını kaybettik. Benim yavrumun hayatı normal çocuklar gibi geçmedi. Yaşı geldi, okula gidemedi. Bu yaşında bu kadar ameliyat geçirmesiyle çok canı yandı. Yoğun bakıma düştü. Çok acılar çekti. Bundan sonra okumak istiyor. Okumayı çok istiyor." diye konuştu.

Kızının okula rahatça gidip gelmesi için bir akülü engelli aracı istediğini ifade eden Gök, "Evde çok canı sıkılıyor. Bir tek televizyon var. Yol kenarı olduğu için sık dışarı da çıkartamıyorum. Evde bilgisayar istiyor çocuğum, bilgisayar bile alamıyorum. Bazen televizyonu kapatıyor, kendi başına ağlıyor, ağlıyor. Sonra yeniden televizyonu açıyor, çizgi film izliyor." şeklinde konuştu.

Çocuğunun bu yaşına kadar hiç yürüyemediğini anlatan anne Gök, "İki ameliyat daha olacak. Bir omurilik ameliyatı olacak bir de kalçaları ayrık bedenden kalçalarını birleştirecekler. Bu ameliyatları olunca yürüme şansı var." bilgisini veriyor.

ÖTEKİ ÇOCUKLAR GİBİ YÜRÜMEK İSTİYORUM

Elif Buğse Gök ise öteki çocuklar gibi yürümek istediğini belirterek, her şeye rağmen hayata bağlılığını şu cümlelerle ifade ediyor: "Yürüdüğüm zaman kendi okuluma gidebilmek istiyorum. Hem çalışıp anneme bakacağım. Okuyunca doktor olacağım herkese, anneme bakmak için." CİHAN

Yorumlar