12 ödüllü gençlik ve spor müdürü görevden alındı

Diyarbakır Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü A. Latif Umut, hiçbir gerekçe gösterilmeden görevden alındı. Umut, 2 buçuk yıl önce göreve başladıktan sonra kurumda ciddi bir usulsüzlük, yolsuzluk hatta hırsızlığa varan olaylara şahit...

Google Haberlere Abone ol
12 ödüllü gençlik ve spor müdürü görevden alındı

Diyarbakır Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü A. Latif Umut, hiçbir gerekçe gösterilmeden görevden alındı.

Umut, 2 buçuk yıl önce göreve başladıktan sonra kurumda ciddi bir usulsüzlük, yolsuzluk hatta hırsızlığa varan olaylara şahit olduğunu, bunlarla mücadele ettiğini anlattı. Umut, bu olaylarla ilgili gerekli işlemleri yaptığını, sorumlu kişilere de bilgi verdiğini dile getirdi. Kurumda bunlarla mücadele ederken hakkında iftira boyutunu aşan haberlerin yerel medyaya servis edildiğini anlatan Umut, dosdoğru çalışmalarına kurumdaki herkesin şahit olduğunu anlattı. Bu durumun bazılarına rahatsız ettiğini anlatan Umut, kendisine zaman zaman iftiralar atıldığını kaydetti. 2,5 yıllık sürede sadece işine odaklandığını ve Diyarbakırlı gençlerin sportif bir kültür kazanmaları gayretinde olduğunu anlatan Umut, “Diyarbakır’a 215 milyon TL yatırım yapılmasını sağladık. Bütün ilçelere tesisler inşa etmeye başladık.” diye konuştu.

Görev geldiğinde, Diyarbakır'da mevcut 24 bin lisanslı sporcu olduğunu ve bu sayının arttığını anlatan Umut, “Okullardaki 11 bin 500 sporcu sayısını ise ikiye katladık. Bu, bizim dürüst ve fedakarca yaptığımız çalışmaların ürünüdür” ifadelerini kullandı. Diyarbakırlı olmasından dolayı şehri çok yakından bildiği gibi spor camiasını da futbolcu ve diğer spor kulüplerine verdiği seminerlerden dolayı iyi tanıdığından göreve başlar başlamaz bunu bir avantaj olarak kullandığını anlatan Umut, Diyarbakırlı gençler için hep güzel şeyler yaptıklarını kaydetti.

“GAYRETLİ VE DÜRÜST ÇALIŞMALARIMDAN DOLAYI 12 KEZ ÖDÜLLENDİRİLDİM”

Diyarbakır Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü görevine başladıktan sonra amirleri tarafından örnek gösterildiğini anlatan Umut, “Görevde kaldığım süre içinde 12 kez ödüllendirildim. 5 teşekkür, 3 takdir, bir kez maaş, 3 kez de başarı belgesiyle ödüllendirildim. Bu belgeleri de bakanlığımızın üst düzey yetkililerinin elinden aldım.” dedi. Hakkında hiçbir müfettiş raporu, müfettiş görevlendirmesi, soruşturma ya da ceza sayılabilecek bir eylem olmadığını dile getiren Umut, hiçbir görevden çekinmediğini, ülkenin dört bir yanında yine fedakarca ve dürüstçe çalışmaya devam edeceğini kaydetti.

CİHAN

Yorumlar