12 Eylül’de idam edilen Fikri Arıkan’ın ağabeyi: Karar bizi çok memnun etti

12 Eylül Askeri Darbesinin ardından idam edilen Ülkücü Fikri Arıkan’ın ağabeyi Alaattin Arıkan Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya hakkında müebbet hapis kararı verilmesinin kendisini çok memnun ettiğini söyledi. Kardeşinin geri gelmeyeceğini,...

Google Haberlere Abone ol
12 Eylül’de idam edilen Fikri Arıkan’ın ağabeyi: Karar bizi çok memnun etti

12 Eylül Askeri Darbesinin ardından idam edilen Ülkücü Fikri Arıkan’ın ağabeyi Alaattin Arıkan Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya hakkında müebbet hapis kararı verilmesinin kendisini çok memnun ettiğini söyledi. Kardeşinin geri gelmeyeceğini, ama kararla yüreğine su serpilmiş kadar mutlu olduklarını kaydeden Arıkan, "En çok sevindiğim nokta ise rütbelerinin düşecek olması. Yaşları çok ilerlemiş, ancak temsili olarak 3 gün hapiste yatsalar bu bizim için büyük başarı olur." dedi.

12 Eylül döneminde idam edilen 50 isimden biri de Fikri Arıkan'dı. Ankara'da yaşayan Arıkan, ülkücü görüşleri nedeniyle darbenin ardından tutuklandı. Ve sıkıyönetim mahkemesi tarafından idama çarptırıldı. Arıkan, 27 Mart 1982 sabahının ilk saatlerinde Mamak Cezaevi'nde 32 yaşında idam edildi. Kendisi gibi ülkücülükten yargılanan ve darbenin ardından yurtdışına kaçan Alaattin Arıkan, kardeşinin ardından hâlâ gözyaşı döküyor. 64 yaşındaki ağabey Alaattin Arıkan, kardeşinin idam edilmesine neden olan Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya hakkında müebbet hapis verilmesini Cihan Haber Ajansı’na değerlendirdi.

Alaattin Arıkan, kararı okuduğunda çok mutlu olduğunu belirterek, bunun sözde kalmadığını vurguladı. Arıkan, “Bizim çektiğimiz işkenceler ve kardeşimin idamı geri gelmez ama, az da olsa içimiz rahatlar. Yüreğimize bir su serpilmiş kadar mutlu olduk. İnşallah bu iş sözde kalmaz devam eder.” diye konuştu.

Evren ve Şahinkaya’nın çok yaşlı olduğunu hatırlatan Arıkan, mantıken hapse atılmalarının doğru olmadığını kaydederek, “Ama üç gün de hapis yatsalar, bu bizim için büyük bir başarı demektir. Böylelikle Türkiye’nin sahipsiz olmadığını onlar da anlamış olurlar. Temsili de olsa en çok sevindiğim nokta, rütbelerinin düşmesi olacak. Yani Türkiye Cumhuriyeti, bu hesabı soruyor.” ifadelerini kullandı.

Sokak olaylarının arkasında da Evren ve arkadaşlarının olduğunu savunan Arıkan, “Sağcı ve solcu herkesin bir amacı vardı. Biz ülkücü gençlik olarak Türkiye’nin Suriye gibi olacağını biliyorduk. O yüzden biz Türkiye’mize sahip çıkmaya çalıştık. Ama, sahip çıkan da idam edildi, kötüleyen de idam edildi. Kenan Evren ihtilalle başa geldikten sonra 50 kişiyi idam etti. Bu yönetime el koyduysan, merhameti olan kişi insanların canını yakmazdı. Tamam suçu varsa cezasını versin, ama 50 kişinin bu gün katili. O kadar adamı da sağcı solcu diye öldürttüler.” diye devam etti. CİHAN

Yorumlar