12 Eylül davasında ara karar: Cumhurbaşkanı'nın yasayı veto ihtimali var

12 Eylül askeri darbesine ilişkin dönemin Genelkurmay Başkanı ve 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren ile dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Tahsin Şahinkaya'nın yargılandıkları davanın 20.

Google Haberlere Abone ol
12 Eylül davasında ara karar: Cumhurbaşkanı'nın yasayı veto ihtimali var

12 Eylül askeri darbesine ilişkin dönemin Genelkurmay Başkanı ve 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren ile dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Tahsin Şahinkaya'nın yargılandıkları davanın 20. duruşması sona erdi. Özel yetkili mahkemelerin kaldırıldığına atıf yapan mahkeme Cumhurbaşkanı’nın yasayı veto ihtimali göz önüne alarak duruşmayı erteledi.

    Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada müdahillikleri kabul edilen dönemin mağdurları dinlendi. Sanık avukatları Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Özel Yetkili Mahkemelerin kaldırıldığını belirterek kaldırılmış bir mahkemede savunma yapmak istemediklerini söyledi.

    Mahkeme verdiği ara karar da ise TBMM Genel Kurul tutanaklarının incelenmesine, Ağır Ceza Mahkemeleri bugün itibarı ile kaldırıldığını belirtti. Mahkeme heyeti ayrıca Cumhurbaşkanı’nın da yasayı veto ihtimali de göze alınarak davanın devamına ve sanık avukatlarının savunmalarının alınması için duruşmanın 12 Mart’a ertelenmesine karar verdi.
CİHAN

Yorumlar