12 Eylül davasına yarın devam edilecek

12 Eylül askeri darbesine ilişkin dönemin Genelkurmay Başkanı ve 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren ile dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Tahsin Şahinkaya'nın yargılandıkları davaya yarın devam edilecek.Terörle Mücadele Kanunu ve...

Google Haberlere Abone ol
12 Eylül davasına yarın devam edilecek

12 Eylül askeri darbesine ilişkin dönemin Genelkurmay Başkanı ve 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren ile dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Tahsin Şahinkaya'nın yargılandıkları davaya yarın devam edilecek.

Terörle Mücadele Kanunu ve Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'la birlikte kapatılan 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlayan ve daha sonra 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devredilen 12 Eylül davası yarın görülecek.

21 Şubat’ta sanık avukatların esas hakkında savunmalarını yapması bekleniyordu ancak 6352 sayılı yasanın geçici 2. maddesince görevine devam eden ağır ceza mahkemelerinin kaldırılmasını içeren kanun teklifinin Meclis'ten geçmesi ve cumhurbaşkanın veto etme ihtimaline dayanarak mahkeme duruşmayı 12 Mart’a erteledi. ÖYM’lerin kaldırılmasından sonra da 12 Mart’ta duruşmaya yapamayan mahkeme davayı çekilen kura sonucu Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesi’ne devretti. Yarın yapılacak olan duruşmada ise sanık avukatlarının esas hakkındaki mütalaa vermeleri bekleniyor.

Daha önce mütalaasını veren 12. Ağır Ceza Mahkeme savcısı ise sanıkların ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmalarını talep etti.

CİHAN

Yorumlar