119 gün önce kaybolan yaşlı kadın kadavra köpekleri ile aranıyor

Uşak'ın Banaz ilçesine bağlı Susuz köyünde 2013 yıl aralık ayında ortadan kaybolan ve 83 yaşındaki Hacer Cengiz'i arama çalışmalarına yeniden başlandı. Uşak jandarmasına pazartesi günü gelen bir ihbar üzerine Cumhuriyet savcılığı,...

Google Haberlere Abone ol
119 gün önce kaybolan yaşlı kadın kadavra köpekleri ile aranıyor

Uşak'ın Banaz ilçesine bağlı Susuz köyünde 2013 yıl aralık ayında ortadan kaybolan ve 83 yaşındaki Hacer Cengiz'i arama çalışmalarına yeniden başlandı.

Uşak jandarmasına pazartesi günü gelen bir ihbar üzerine Cumhuriyet savcılığı, Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığı'ndan özel eğitimli kadavra arama köpeği istedi.

Uşak’a gönderilen özel eğitimli 'Ceku' ve 'Gargi' isimli iki kadavra köpeğiyle önce Cengiz'in Susuz köyündeki evinde ve evin bahçesindeki su kuyusunda arama yapıldı. Uşak İl Jandarma Komutanlığı, Banaz İlçe Jandarma Komutanlığı ve Uşak İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerinin de katıldığı çalışmalarda evde ve çevresinde bir bulguya rastlanmadı. Bunun üzerine Susuz köyüne yaklaşık 6 kilometre uzaklıktaki Çubuk mevkiindeki tarlada köpeklerle yapılan aramada da sonuç alınamadı. Son olarak, gelen ihbara göre 8 metrelik su kuyusunda aramaya devam edildi. Banaz Belediyesi'nden kepçe istenip, kuyunun yanında kazı çalışmasına başlandı. Kepçe yardımı ile çevresi açılan kuyudan da sonuç alınamadı.

20 yıl önce eşini kaybeden ve tek çocuğuyla uzun yıllardır görüşmediği öğrenilen Hacer Cengiz, geçen yıl 30 Aralık'ta ortadan kaybolmuş ve her yerde yapılan aramalar sonuçsuz kalmıştı. Cengiz'in ortadan kaybolmasından 45 gün sonra şüphe üzerine jandarma ile Uşak İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri tarafından Kocaköprü Göleti'nde arama yapılmıştı. 3'ü dalgıç 10 kişilik AFAD ekibinin Sonar cihazı takılı botla gölette dip taraması yapmasına rağmen sonuç alınamamıştı. Botun giremediği kıyı kesimlerinde ise dalgıçlarla yapılan aramada da yaşlı kadına ulaşılamamıştı. CİHAN

Yorumlar