112’yi arayarak namaz saatlerini soruyorlar

Rize’de 112 Acil Servis hattını arayanların ilginç istekleri ve soruları çalışanları bıktırıyor.

Google Haberlere Abone ol
112’yi arayarak namaz saatlerini soruyorlar

Rize’de 112 Acil Servis hattını arayanların ilginç istekleri ve soruları çalışanları bıktırıyor. Yıl içerisinde gelen 368 bin çağrının yüzde 90’ının asılsız çıktığı serviste namaz saatleri ve telefon pin kodunu soranlar var.

    İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. İlkay Şimşek, yaptığı açıklamada, 2013 yılı Ocak ayından itibaren 368 bin 764 çağrı aldıklarını, fakat 112 acil hattına yapılan bu çağrıların sadece 22 bin 638 tanesine ambulans ile acil vaka çıkışı yaptıklarını söyledi.

    Gelen çağrıların yüzde 90’ının asılsız çıktığına dikkat çeken Şimşek, “Rize’de 16 acil sağlık hizmetleri istasyonu ile 34 tane acil yardım ambulans ile vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz. İnsanlarımızın elektriği kesildiğinde, polise, jandarmaya ulaşmak istediklerinde veya herhangi bir problemleri olduklarında 112’yi arıyorlar. Rize’de hizmet veren özel bir hastanede tedavi gören bir hastanın yakını gece geç saatlerde 112’yi arayarak, ‘buradaki hemşirelere ulaşamıyorum, onları arayın bana ulaşsınlar.’ diyerek bizden yardım istedi.” dedi.

    Acil servis personellerinden Serdar Karadaş ise “Bizi arayan vatandaşlarımız namaz saatlerini sormakta, telefonlarının unuttukları pin kodları sormakta, nöbetçi eczane gibi gereksiz yere 112 hattını meşgul etmektedirler. Vatandaşlarımızı duyarlı olmaya davet ediyoruz.” dedi.

    Acil Tıp Teknisyeni Muhammed Uzun da, “Karadeniz Bölgesi’nde yer almamızdan dolayı vatandaşlarımız yaz ayları yaklaşınca çay alım yerlerinin açılıp açılmadığını, çay alım yerinde kontenjan uygulanıp uygulanmadığını, kış aylarında ise kar yağışının yoğun olduğu bölgelerde yaşayanlar köy yollarının açılabilmesini sağlamak için yalan yanlış ihbarda bulunup köy yollarının açılmasını sağlıyorlar. Bizlerde hastalarımız mağdur olmasın diye kimi zaman vatandaşlarımıza inanmak zorunda kalıyoruz.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar