112 çalışanları yeni mesai uygulamasını protesto etti

İstanbul Sağlık Sen üyeleri ve 112 çalışanları, usulsüz yapılan görevlendirmeleri ve 24/72 yerine getirilmek istenen 12/36 çalışma sistemini protesto etti. Sağlık çalışanları ellerinde, ‘Yandaşa değil memura bütçe’, ‘Saltanatın...

Google Haberlere Abone ol
112 çalışanları yeni mesai uygulamasını protesto etti

İstanbul Sağlık Sen üyeleri ve 112 çalışanları, usulsüz yapılan görevlendirmeleri ve 24/72 yerine getirilmek istenen 12/36 çalışma sistemini protesto etti. Sağlık çalışanları ellerinde, ‘Yandaşa değil memura bütçe’, ‘Saltanatın bize sökmez, sağlıkçılar boyun eğmez’ yazılı dövizler taşıyarak ‘Hükumet uyuma çalışana sahip çık’ şeklinde slogan attı.

112 sağlık çalışanları Avrupa Komuta Kontrol Merkezi Başhekimliği önünde ‘Sağlık çalışanlarına uygulanan şiddet, usulsüz yapılan görevlendirmeler ve mesai saatlerini protesto etmek amacıyla bir araya geldi. Sağlık çalışanları ellerinde, ‘Yandaşa değil memura bütçe’, ‘Sağlıkta şiddet istemiyoruz’, ‘Saltanatın bize sökmez sağlıkçılar boyun eğmez’, ‘Sağlıkta yıpranma payı istiyoruz’ yazılı dövizler taşıdı. Grup, ‘112 çalışanı köle değildir’, ‘Hükumet uyuma çalışana sahip çık’ şeklinde slogan attı. Grup adına açıklama yapan Türk Sağlık Sen İstanbul 5 Nolu Şube Başkanı Oğuz Toy, sağlık çalışanlarının şiddete uğradıklarını ve keyfi uygulamalara maruz kaldıklarını söyledi. Toy, “Ambulanslarda darplardan gittikleri evlerde, sokaklarda bıçaklı saldırıya kadar şiddetin her türlüsünü yaşamaktadırlar. Her göreve çıktıklarında can kurtarmayı düşünürken, kendi canlarının da derdine düşmektedirler. 112 çalışanları olarak bu şartlarda can güvenliğimizden emin olduğumuz bir çalışma ortamı bulamamak, en büyük sıkıntımız olmuştur. Şiddet böylesine sürüp giderken bunun yanına idarecilerin keyfi uygulamaları da eklenmiş, çalışma hayatı adeta zehir edilmiştir.” ifadelerini kullandı.

Çalışma saatlerinde düzenlemeye gidilmek istendiğini belirten Toy, “112 çalışanları, kendi görüşleri alınmadan, herhangi bir yasal mevzuatta zorunluluk olmamasına rağmen emri vakilerle 12/36 mesai uygulamasına muhatap kılınmıştır. Bu uygulama ile 30 tane istasyon akşam sekizden sonra hizmet veremeyecektir. Bu durumda 112’ye ihtiyaç duyulan olaylarda vatandaş da mağdur olacaktır. Kısacası bu düzenlemeye hem çalışanlar razı değil. Hem de düzenleme vatandaşa zarar verecektir.” diye konuştu.

Grup, yapılan açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

İstanbul Sağlık Müdürlüğü ise yapılan gösterilerle ilgili bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada, "12-36 saat çalışma yöntemi ile 163 olan Acil Yardım İstasyonu sayısı 194’e yükseltildi. Sağlık çalışanlarımızın haftalık çalışma saatlerinde bir artışa gidilmemiş olunup, verimli bir planlama ile süre aşılmadan İstanbul’a daha nitelikli bir sağlık hizmeti sunulması hedeflenmiştir.” denildi.

CİHAN

Yorumlar