“112 Acil'e yapılan 1 milyon 800 bin çağrının 62 bini gerçek”

Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, 112 Acil Komuta Kontrol Merkezi'ne gelen çağrıların yüzde 97’sinin asılsız olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
“112 Acil'e yapılan 1 milyon 800 bin çağrının 62 bini gerçek”

Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, 112 Acil Komuta Kontrol Merkezi'ne gelen çağrıların yüzde 97’sinin asılsız olduğunu söyledi.

Kahramanmaraş 112 Acil Çağrı Merkezi bahçesinde İl Özel İdaresi tarafından satın alınan tam donanımlı 5 ambulansın hizmete girmesi için düzenlenen törene katılan Vali Kocatepe, çağrı merkezine gelen asılsız ihbarlara dikkat çekti. Vatandaşları duyarlı olmaya davet eden Kocatepe, “Gelen çağrıların yüzde 97’si asılsız. Bir milyon 779 bin çağrının 62 bin’i gerçek çağrı. Yani taşıdığımız hasta sayısı 62 bin, ama gelen çağrı bir milyon 779 bin. Böyle bir sıkıntımız var.” dedi.

Sağlık Bakanlığı tarafından 2011 yılında yapımı tamamlanan 112 Çağrı Merkezi binası hakkında bilgide veren Kocatepe, vatandaştan gelecek tüm acil çağrıların tek merkezde toplanacağını ifade etti.

Merkezin 4 ilin ardından gelecek yıl Kahramanmaraş ve Trabzon’da hizmete gireceğini söyleyen Kocatepe şöyle konuştu: “Bu bina acil çağrı merkezi olarak hizmet verecek. 110, 112, 155, 156 gibi akılınıza gelen ne kadar acil çağrı varsa Kahramanmaraş olarak hepsi bu binada birleşecek. Buradan gelen çağrılar ilgili birimlere dağıtılacak. Bu hizmetler İçişleri Bakanlığı'nca koordine ediliyor. Bugüne kadar Türkiye’de 4 ilde gerçekleşti. Kahramanmaraş ve Trabzon’da bu yıl ek programa alındı. 2014 yılının ilk aylarında bakanlığımız buranın ihalesini yapacak. Böylece ilimizdeki tüm çağrılar bu binada toplanacak.”

İl Özel İdaresi tarafından alınan 844 bin TL tutarındaki 5 adet acil yardım ambulansının hayırlı olması dileğinde de bulunan Kocatepe, İl Özel İdaresi tarafından bugüne kadar 22 adet acil yardım ambulansının Sağlık Müdürlüğü'ne verildiğini anımsattı. İl genelinde hizmet veren ambulans sayısının 51’e çıktığını hatırlatan Kocatepe, “Sağlık Bakanlığı Türkiye çapında en çok hibe çalışması yapan il olduğumuz için sağlık müdürlüğüne 2 adet ambulans hediye etmiştir. Ayrıca bu yıl içerisinde 27 hasta vatandaşımız tedavilerinin yapılabilmesi için hava ambulansıyla başka bir ile sevk edildi.” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Kocatepe ambulansların anahtarlarını 112 acil ambulans şoförlerine teslim etti. Daha sonra sağlık teknisyenleri tarafından katılımcılara ambulansta bulunan sağlık malzemeleriyle ilgili kısa bir brifing verildi.


CİHAN

Yorumlar