112 Acil Sağlık Hizmetleri servisine 10 yeni ambulans ile takviye yapıldı

Samsun’da İl Ambulans Servisi Başhekimliği bünyesinde hizmet veren ve geçtiğimiz yıl 2.

Google Haberlere Abone ol
112 Acil Sağlık Hizmetleri servisine 10 yeni ambulans ile takviye yapıldı

Samsun’da İl Ambulans Servisi Başhekimliği bünyesinde hizmet veren ve geçtiğimiz yıl 2.5 milyon çağrının yapıldığı 112 Acil Sağlık Hizmetleri servisine 10 ambulans ile takviye yapıldı.

    İl Ambulans Servisi Başhekimliği önünde yapılan törende yeni ambulanslar, Vali Hüseyin Aksoy tarafından hizmete sokuldu. Törende konuşan Vali Aksoy, sağlık alanında Türkiye’de olduğu gibi Samsun’da da baş döndüren bir değişim yaşandığını kaydetti. Söz konusu değişimin yaşandığı ve vatandaşlardan tarafından en çok fark edilen kurumlardan bir tanesinin de 112 Acil Sağlık Hizmetleri servisinin olduğunu hatırlatan Aksoy, 40 olan ambulans sayısının son alımlarla birlikte 40’a çıktığını belirtti. 112 Acil Sağlık Hizmetleri servisine katılacak olan yeni 10 ambulans ile sağlık teşkilatını daha güçlü hale getireceğini hatırlatan Aksoy şöyle konuştu: “Sağlık hizmetlerinde çok önemli bir değişim ve dönüşüm yaşanıyor. Halka sunulan bu sağlık hizmetlerinin kalitesinin ve standartlarının önceki yıllarla karşılaştırdığımızda çok önemli ölçüde iyileştiğini ve arttığını görüyoruz. Samsun’da da bu anlamda 112 Acil Sağlık servisi çok anlamlı hizmetler yürütüyor. Bizim il genelinde toplan 31 adet 112 Acil Sağlık istasyonumuz var. Bu acil sağlık istasyonlarımıza ciddi başvurular oluyor. 2013 yılında yaklaşık olarak 2.5 milyon acil çağrı merkezimize intikal etti. Genel olarak baktığımızda günlük ortalama çağrı sayısı 6 bin 728, yıllık müdahale edilen vakıa sayısı ortalama olarak 250 civarında. 2013 yılında müdahale edilen vakıa sayısı ise 83 bin 299 oldukça ciddi sayıda hastaya müdahale sayısı söz konusu. Özellikle ilimizde bölge illerine de hizmet veren hava ambulansımız var. Bunlarda önemli hizmetlerde bulunarak bugüne kadar 747 olaya müdahale etti. Yine ihtiyaç duyulduğundan Sağlık Bakanlığımızın koordinasyonunda hava ambulans uçakta hizmet vermekte ve 2013 yılı içerisinde 30 vakıaya müdahale etmiş. Özellikle kent merkezinde vakıalara ulaşma süresi 6 dakika iken bu sayı kırsal alanda 21 dakika civarındadır. Bu rakamlar genel ortalamadır bazı yerlere 2 dakikada bazılarına 5 dakikada olayın meydana geldiği yerin uzaklığına göre süreler değişiyor. Bugün itibariyle 112 Acil Hizmetlerinde kullandığımızı 40 ambulansımız vardı. Bugün bakanlık tarafından 9, il özel idaresinin aldığı 1 ambulans ile toplam 10 ambulansı 112 Acilin hizmetine sunmuş olacağız. Bu yeni araçlar daha konforu yüksek ve daha hızlı bir şekilde hastalara ulaşmamıza fırsat sunacak ve vatandaşlarımız daha iyi bir hizmetten faydalanmış olacaklar.”

    Konuşmaların ardından ambulansları yakından inceleyen ve yetkililerden bilgi alan Vali Hüseyin Aksoy, daha sonra araçların anahtarlarını tek tek sağlık çalışanlarına verdi CİHAN

Yorumlar