11 yıl önce işlenen cinayetin zanlıları yakalandı

Mersin'de 2003 yılında nişanlısı ile birlikte gezerken kimliği belirsiz kişilerce bıçaklı saldırı sonucu öldürülen Salih Denizci'nin (26) katil zanlıları, 11 yıl sonra yakalandı.Alınan bilgiye göre, Mersin Emniyet Müdürlüğü Asayiş...

Google Haberlere Abone ol
11 yıl önce işlenen cinayetin zanlıları yakalandı

Mersin'de 2003 yılında nişanlısı ile birlikte gezerken kimliği belirsiz kişilerce bıçaklı saldırı sonucu öldürülen Salih Denizci'nin (26) katil zanlıları, 11 yıl sonra yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Mersin Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri 5 Mart 2003'te merkez Yenişehir ilçesi, Adnan Menderes Bulvarı, Kültür Parkında nişanlısı ile birlikte gezerken Mersin Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Salih Denizci'nin bıçaklanarak öldürülmesi ilgili çalışma yürüttü.

Ekipler, çalışmalar sırasında cinayetin işlendiği yerlerdeki gasp olaylarını inceleme aldı. Ekipleri söz konusu cinayet olayından önce yani 22 Şubat 2003'te cinayet mahalline yakın bir yerde iki şahsın gasp edilmesi olayına karıştıkları belirlenen 3 kişinin yakalandıklarını, bunlardan Ö.G. isimli şahsın serbest kaldığı, M.T. ve M.S.Ş. isimli şahısların ise çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak, gasp olayından hüküm giydikleri ve cezalarını çektikten sonra salıverildiklerini tespit etti.

11 yıl sonra tekrar dosyayı açan Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri bu şahısların Salih Denizci cinayeti ile ilgililerinin olabileceği değerlendirerek projeli çalışmalar başlattı. M.S.Ş. isimli şahıs Şanlıurfa'nın İlçesinde, M.T. ve Ö.G. isimli şahıslar ise Mersin'de yakalanarak göz altına alındı. Şüphelilerin alınan ifadelerinde Ayrıca S.A. isimli şahsın da olaya karışmış olduğunu itiraf etti. Zanlılardan 4'ü de "Gasp amaçlı, birden fazla kişiyle öldürülmesi, birden fazla kişiyle yağmaya teşebbüs edilmesi, suçu ve suçluyu gizleme ve suç delillerini yok etmek" suçundan çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. CİHAN

Yorumlar