11 yaşındaki Müberra için uygun ilik aranıyor

İzmir Ege Üniversitesi’nde 2011 yılında ‘apilastik anemi’ teşhisi konulan 11 yaşındaki Müberra Teke, kemik iliği nakli olmayı bekliyor.

Google Haberlere Abone ol
11 yaşındaki Müberra için uygun ilik aranıyor

İzmir Ege Üniversitesi’nde 2011 yılında ‘apilastik anemi’ teşhisi konulan 11 yaşındaki Müberra Teke, kemik iliği nakli olmayı bekliyor. Kütahya Simavlı olan aile, kızlarının tedavisi için ev tutup İzmir’de yaşamaya birçok zorluğa da göğüs geriyor.

Kemik iliğinin kan üretmemesi nedeniyle küçük Müberra’ya, her hafta bir ünite kırmızı kan ve trombosit veriliyor. Uygun kemik iliğini bulunması için de Türkiye ve dünyadaki ilik bankalarından gelecek güzel haberler bekleniyor. Kızının kemik iliği nakli olması gerektiğini, Almanya ve Amerika’dan iki donör bulunduğunu anlatan anne Ümmühan Teke, Almanya'daki donörün 2017 yılına kadar ilik veremeyeceği, ABD'deki donörün de liste dışı kaldığını belirtti. Son olarak ABD’de bir donör daha bulunduğunu ancak onda da Hepatit B çıktığını ifade eden anne Teke, “Onun alt taramaları yapılıyor. Eğer pozitif çıkarsa nakil olmayacak, negatif çıkarsa nakil olacak. Tekrar olmazsa ABD’den bir donör daha var dediler, diğer yandan onun taramasını yapıyorlar. Umutla bekliyoruz.” dedi. Kızının bekleme sürecinde enfeksiyon kapmaması için çok dikkatli olmaları gerektiğini kaydeden Teke, ateşlenmesi halinde hastaneye gelip 10-15 gün yattıklarını belirtti.

KİRAMIZI ÖDEYEMİYORUZ

Kızlarının hastalığının ardından ailenin ikiye bölündüğünü belirten Teke, çiftçilik yapan eşinin Kütahya’da bulunduğunu, kendisinin de iki kızıyla birlikte İzmir Mevlana Mahallesi’nde ev kiralayarak yaşamaya başladıklarını dile getirdi. Hastalık sürecinde kendilerine en büyük maddi desteği veren kızlarının dedesi 63 yaşındaki Mustafa Teke’nin de bekçilik yaptığı iş yerinin kapandığını ve işsiz kaldığını ifade eden Teke, “Eşim bir Kütahya’da, bir İzmir’de. Biz burada zor durumdayız. Maddi konuda sıkıntı çekiyoruz. İhtiyaçlarımızı aldığımız özürlü maaşı ve konu komşunun yardımıyla karşılıyoruz. Ev kiramızı ödeyemiyoruz, borçluyuz ama yıkılmadık ayaktayız.” dedi. Tek isteğinin çocuğunun sağlığına kavuşması ve onun isteklerini karşılamak olduğunu da belirten Teke, “Ben kendim bir şey istemiyorum, ileride çalışıp kazanırız. Ufak tefek de olsa çocuğum için, onu idare edecek kadar olsun yeter.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar