11 gündür kayıp zihinsel engelli gence ulaşılamıyor

Muş’ta 1 Nisan günü itibarı ile kaybolan zihinsel engelli gençten 11 gündür haber alınamıyor.

Google Haberlere Abone ol
11 gündür kayıp zihinsel engelli gence ulaşılamıyor

Muş’ta 1 Nisan günü itibarı ile kaybolan zihinsel engelli gençten 11 gündür haber alınamıyor. Kent merkezine bağlı Yeşilyurt Mahallesi’nde ailesiyle birlikte kalan zihinsel engelli 29 yaşındaki İmran Ekici'nin, 1 Nisan günü evden ayrıldığı bir daha kendisinden haber alınamadığı öğrenildi.
Akşam saatlerinde çocuklarının dönmemesi üzerine mahallede arama başlatan aile, sonuç alamayınca polise haber vererek kendi imkanları ile arama çalışması başlattı. Gidebileceği muhtemel yerlerde de arama yapan aile, 9 gündü çocuklarının herhangi bir izine rastlamadı.

“KARSU NEHRİ BOYUNCA ARAMA ÇALIŞMASI YAPILDI”

Kaybolan zihinsel engelli gencin ailesinin talebi üzerine İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, Karasu Nehri boyunca arama çalışması başlattı. Jandarma ve polisin de destek verdiği ve nehri yatağı boyunca tüm çalılıkların altını tek tek arayan ekipler, herhangi bir sonuç alamadı. Nehir boyunca arama çalışmasından sonuç alamayan ekipler, daha sonra su botuyla Karasu Nehri’nde arama çalışması başlattı. Kayıp gencin sürekli gezdiği iddia edilen bölgede arama yapan ekipler, bir sonuç alamadı.

“BABA EKİCİ, OĞLUNUN KAÇIRILDIĞINI ÖNE SÜRDÜ”

Karasu Nehri'nde yapılan arama çalışmasını yerinde takip eden baba Fevzi Ekici, çocuğundan gelecek haberi bekliyor. 11 gündür oğlunu her tarafta aradıklarını ifade eden Fevzi Ekici, AFAD ekiplerinin su botuyla arama yaptığını bir sonuç alamadığını kaydetti. Devlet büyüklerinden destek isteyen Fevzi Ekici, oğlunu Muş’ta olmadığını ve kaçırıldığını düşündüğü söyledi.

Muş AFAD Arama Kurtarma Şube Müdürü Maşallah Yıldız ise gencin kaybolduğu günden bu yana arama çalışması yaptıklarını söyledi. Muş Ovası’nın yüzde 80 bölümünde arama yaptıklarını dile getiren Maşallah Yıldız; “Gencin ailesi, çocuklarının sürekli bu bölgeye geldiğini söyledi. Biz de ekiplerle birlikte önce nehir kenarında arama yaptık. Bugün de Karasu Nehri’nde su botuyla arama yapıyoruz. Maalesef bir sonuç alamadık.” dedi.




CİHAN

Yorumlar