100'üncü yıla 100 yıllık barış vurgusu

Yunus Emre Enstitüsü, Çanakkale Deniz Zaferinin 100'üncü yıldönümü nedeniyle “100 Yıllık Barış” vurgusu yapacak.

Google Haberlere Abone ol
100'üncü yıla 100 yıllık barış vurgusu

Osmanlının dünyanın en diri donanmalarına geçit vermediği “Çanakkale Savaşı”nın 100 yıllık haklı gururu, Yunus Emre Enstitüsü sebebi ile yurtiçi ve yurtdışında düzenlenecek etkinliklerle “100 Yıllık Barış” vurgusuyla bir kere daha yaşatılacak.
Yunus Emre Enstitüsü, bütün dünyanın birlikte olabileceği zafer coşkusu için kapsamlı bir program hazırladı.

Enstitü, “Çanakkale Savaşları’nın 100. Yılı” anısına Astana, Bakü, Beyrut, Budapeşte, Bükreş, İpek, İskenderiye, Kazan, Köln, Köstence, Londra, Priştine, Tiflis ve Varşova’da; fotoğraf sergisi, tiyatro gösterimi, konser ve konferanslar, şiir dinletisi, film ve belgesel gösterimi bu şeklinde bir paradigma etkinlik düzenleyecek.

"100 Yıllık Barış Çanakkale" Kafilesi

Ayrıca etkinlikler çerçevesinde Yunus Emre Enstitü’nün “Yerinde Tarih Projesi” de yaşama geçiriliyor. Yunus Emre Enstitüsü Bakü Türk Kültür Merkezi vasıtasıyla Azerbaycan ve Türkiye arasındaki ilişkileri geliştirebilecek potansiyele sahip 18-35 ıslak arası lisans öğrencisi ya da lisansüstü mezunu 25 gence, 12-22 Mart tarihleri içerisinde Çanakkale’yi de içeren bir turla Osmanlının kurum coğrafyasını ve başkentlerini gezip görme ve tanıma olanağı sağlanacak. "100 Yıllık Barış Çanakkale" kafilesi 10 gün boyunca Ankara, Eskişehir, Bilecik, Bursa, Çanakkale, Edirne ve İstanbul’un tarihsel mekanlarını gezecek.

Ülkemizin ve milletimizin ulu değerlerini ve güzelliklerini dünyaya bir kere daha tanıtacak bulunan Yunus Emre Enstitüsü, 30’un üstündeki kültür merkezleri vasıtası ile Türkiye’yi, Türk dilini, kültürünü ve sanatını tanıtmak, ülkemizin başka ülkelerle dostluğunu geliştirmek ve kültürel alışverişini artırmak için dünyanın dört bir birlikte etkinlik gösteriyor.
 

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar