100 yıllık kan davası barış ile sonuçlandı

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde Şeyhanlı aşiretine mensup Beyaz ve Memı aileleri arasında 100 yılı geçen kan davası barış ile sonuçlandı.

Google Haberlere Abone ol
100 yıllık kan davası barış ile sonuçlandı


Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde Şeyhanlı aşiretine mensup Beyaz ve Memı aileleri arasında 100 yılı geçen kan davası barış ile sonuçlandı. Kanaat önderlerinden Şeyh Hikmet Aydın ve ailelerin önde gelen isimlerinin katıldığı barış yemeğine 500 kişi katıldı. Beyaz ailesine mensup Bubo Bayram’ın taziyesinde bir araya gelen aşiret mensupları okunan dualar ve Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından kucaklaşarak barıştı.
Viranşehir Mardin karayolunda bir dinlenme tesisinde bir araya gelen iki aile mensupları kucaklaşarak 119 yıllık kan davasını sona erdirdi. İki aile arasında 1894 yılında Beyaz ailesine mensup bir şahsın ölümü ile husumet başlamıştı. Beyaz ailesinin ileri gelenlerinden, Taşyaka Köyü Muhtarı Süleyman Beyaz, 100 yıllık kan davasının bugün itibariyle sona erdiğini belirterek, karşı ailenin kendi taziyelerine gelmesi sonunda artık kardeşlik ilan ettiklerini söyledi.
Lokman Şeyhanlıoğlu 1894 yılından kaynaklanan bir husumeti yaşadıklarını belirterek, 119 yıl sonra çocuklarına barış ortamı sağladıklarını belirtti. 100 yıllık husumet, yenilen barış yemeğinin ardından dualar ve kucaklaşmalar ile sona erdi.
CİHAN

Yorumlar