100. Yıl'daki heyelan bölgesi 'afet riskli alan' ilan edildi

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, heyelan yüzünden bazı evlerin yıkıldığı 100. Yıl’daki bir bölgeyi ‘afet riskli alan’ olarak belirlediklerini söyledi. Çetin, "Önemli olan can ve mal kaybına yol açmadan soruna el atmaktı. Meclisimiz...

Google Haberlere Abone ol
100. Yıl'daki heyelan bölgesi 'afet riskli alan' ilan edildi

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, heyelan yüzünden bazı evlerin yıkıldığı 100. Yıl’daki bir bölgeyi ‘afet riskli alan’ olarak belirlediklerini söyledi. Çetin, "Önemli olan can ve mal kaybına yol açmadan soruna el atmaktı. Meclisimiz gereğini yaptı, biz de gereken adımları attık." diye konuştu.

Çukurova Belediye Meclisi'nin 100. Yıl’daki heyelan bölgesi için çok önemli bir karar aldığını belirten Başkan Soner Çetin, "Muhalefet partilerinden meclis üyelerimizle birlikte o bölgedeki bir alanı ‘afet riskli alan’ olarak belirlemiştik. ‘Evlerimizde oturacak mıyız, yoksa yıkılacak mı yahut yeni bir alan mı oluşturulacak?’ diye endişe içinde bekleyen 100. Yıl’daki vatandaşlarımızın haklı beklentilerini bir an önce karşılamak için harekete geçmiştik. Orası artık riskli bir alandır ve sakinlerimiz için güvenli yeni bir alan oluşturmanın gayreti içindeyiz, merak edilmesin." diye konuştu.

Başkan Soner Çetin, 100. Yıl’daki ‘afet riskli alan’ için nazım imar planında da değişiklik yapılması gerektiğini, bu sürecin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın bölge için yeni bir düzenleme yapması gerekeceğini de belirtti. Çukurova Belediye Başkanı Çetin, son günlerde sivrisineklerle ilgili şikâyetlerde ciddi bir artış olduğuna da dikkat çekti. Başkan Çetin, "Yasa açık, mahkeme kararları ortada. Sivrisinekle mücadele Büyükşehir Belediyesi’nin görevi. 100. Yıl’da bir kızımız, ‘sivrisinekler beni yedi bitirdi’ dedi. Gerçekten çok üzüldüm. Sivrisineklerle mücadele Büyükşehir’in ama bir karar verilir, bütçe ayrılır, yani yetki devri yapılırsa mücadeleye biz de katkı yaparız." dedi. Meclis'in MHP’li üyesi Ayça Katlav, "Büyükşehir elinden geleni yapıyor ama bu mücadeleye asıl şubat ayında larva döneminde başlanmalıydı." dedi.

CİHAN

Yorumlar