100 bin kitap çürümeye terk edilmiş

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, belediyesinin ambarında, 2008 yılında basılmış ve çürümeye terk edilmiş yaklaşık 100 bine yakın tanıtım kitabının tespit edildiği belirtti.    Belediye hizmetlerinin...

Google Haberlere Abone ol
100 bin kitap çürümeye terk edilmiş

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, belediyesinin ambarında, 2008 yılında basılmış ve çürümeye terk edilmiş yaklaşık 100 bine yakın tanıtım kitabının tespit edildiği belirtti.

    Belediye hizmetlerinin yer aldığı ve 2008 yılında vatandaşlara dağıtılmak üzere basılan 100 bin civarında kitabın neden dağıtılmadığını ve çürümeye terk edildiğini merak ettiğini belirten Kocamaz, "Elimizi attığımız her yerden sorun çıkıyor dediğimiz zaman bizi eleştirenler, 100 bin adet kitabın çürümeye terk edilmesini nasıl izah edecekler? Çürümeye bırakılan kitap değil, milli bir servettir." dedi.

    Belediyelerin, yaptıkları hizmetleri değişik vasıtalarla halkla paylaşmasının gayet doğal ve yasal olduğunu kaydeden Kocamaz, "Ancak, belediye hizmetlerinin kamuoyuna duyurulması için bastırılan 100 bine yakın kitap, belediyeye ait ambarlarda neden çürümeye bırakılmıştır? Belediye bütçesiyle kitap bastıracaksınız ve bu kitapları halkla paylaşmayacaksınız. Gerçekten anlaşılır bir durum değil. İşin ilginç tarafı, 2008 yılında basılan bu kitaplar, tam 6 senedir belediye ambarında çürümeye terk edilmiş ve bir yetkili çıkıp da bu kitapların burada ne işi var diye sormamış. Bu olay bile, önceki yönetimin ciddiyeti, çalışma yöntemi, disiplini ve kamu kaynaklarını kullanma konusundaki duyarlılığı hakkında bilgi vermektedir." ifadesini kullandı.

    Önceki dönemi eleştirerek devri sabık yaratma niyetinde olmadığını anlatan Kocamaz şöyle devam etti: "Ancak milletin ödediği vergilerle oluşan belediye bütçesinden bastırılan ve çürümeye bırakılan tanıtım kitapları ile bu kitapları 6 yıldır belediyenin ambarında çürümeye bırakanları halkın vicdanına havale ediyorum." CİHAN

Yorumlar