10 yıldır kapalı olan kütüphane tekrar açıldı

Halk kütüphanesi olarak ta bilinen 100. Yıl kütüphanesi 10 yıl aradan sonra tekrar hizmet vermeye başladı.Kaymakamlık imkânlarıyla tadilat geçiren kütüphane; bilgisayar ve teknoloji sınıfları da eklenerek vatandaşın hizmetine sunuldu. Kurum...

Google Haberlere Abone ol
10 yıldır kapalı olan kütüphane tekrar açıldı

Halk kütüphanesi olarak ta bilinen 100. Yıl kütüphanesi 10 yıl aradan sonra tekrar hizmet vermeye başladı.

Kaymakamlık imkânlarıyla tadilat geçiren kütüphane; bilgisayar ve teknoloji sınıfları da eklenerek vatandaşın hizmetine sunuldu.

Kurum Müdürleriyle birlikte kütüphaneyi gezen Terme Kaymakamı Fahri Meral, “İlçemiz kütüphanesinin açılış tarihi çok eski fakat personel yetersizliği nedeni ile bir süredir kapalı kalmıştı. Daha önceden 50 metrekarelik bir alanda idi. Kaymakamlık imkanlarıyla kütüphanemizi genişlettik. Bilgisayar odası, yetişkin okuma salonu ve çocuk okuma salonu olarak yeni bölümler açtık. Bütün raflar yeniledi, güvenlik ve kamere sistemi yenilendi. Tekrardan 100. Yıl Halk kütüphanesi'nin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. Günümüz bilgisayar teknolojisi ile birlikte kütüphaneler ikinci sırada kaldı. Fakat hiçbir şey kitap okumanın lezzetini veremez bunun için çocuklara tavsiyem biran önce kütüphaneye kayıt olup kitap okumalarını tavsiye ederim” dedi.

CİHAN

Yorumlar