10 yıl ceza alan gaspçıya 5 yıl 'iade' indirimi

Adana'da uyuşturucu satıcısının polisten kaçarken tanınmamak için bir çiftçiden tişört gasp etmesine mahkeme 10 yıl ceza verdi.

Google Haberlere Abone ol
10 yıl ceza alan gaspçıya 5 yıl 'iade' indirimi

Adana'da uyuşturucu satıcısının polisten kaçarken tanınmamak için bir çiftçiden tişört gasp etmesine mahkeme 10 yıl ceza verdi. Mahkeme, 35 yaşındaki Remzi Gençer'in tişörtü iade etmek istemesini pişmanlık sayıp kararı 4 yıl 2 ay hapse çevirdi, sanık tahliye edildi.

Emniyet Asayiş Şubesi Devriye ekipleri, merkez Sarıçam ilçesi Organize Sanayi Bölgesi'nde 30 Eylül 2013'de uygulama yaptı. Polis, Kamuran Bulut'un kullandığı otomobili şüphe üzerine durdurdi. Otomobildeki aramada, esrar kırıntılarına rastlandı. Sürücü Bulut, esrarın yolda otomobilden atlayan arkadaşı Remzi Gençer'e ait olduğunu ileri sürdü. Bunun üzerine polis, otoyolda uyuşturucu satıcısını aramaya başladı. Aramalarda bir tarla içinde poşete sarılı halde 41 kilo 500 gram esrar ele geçirildi. Bu sırada bir tavuk çiftliğine giren Remzi Gençer ise 24 yaşındaki Uğur Şimşek'e kendisini polisin kovaladığını söyleyip bıçakla tehdit ettiği kişiden tişörtünü gasp etti. Gençer, tanınmamak için üzerindeki kıyafeti çıkarıp gasp ettiği tişörtle kaçtı.

İhbar üzerine polis, gasp edilen Şimşek'ten eşkali alıp çalışma başlattı. Uyuşturucu satıcısı Gençer, kovalama sonucu yakalandı.

Arkadaşı Kamuran Bulut ile birlikte tutuklanan Remzi Gençer hakkında tişört gaspı suçundan Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandı. Tişört gaspı suçlamasını kabul etmeyen Gençer, "Arkadaşımla birlikte alkol aldık. Polis durdurunca araçtan inip kaçtım. Tanınmamak için girdiğim çiftlikte bir kişiden eski tişört istedim. Bıçak çekerek tişörtü almadım" dedi.

Polisteki ifadesinde tişörtünün gasp edildiğini söyleyen Şimşek de ifade değiştirdi. Şikayetçi olmadığını belirten Şimşek, "Kümeste temizlik yaparken gelip tişört istedi. Tişört verdikten sonra gitti, bıçakla almadı" diye konuştu.

Mahkeme, Gençer'i tişört gasp etmek suçundan 10 yıl hapse mahkum etti. Gasp ettiği tişörtle yakalanıp, tişörtü geri vermek istemesini pişmanlık sayan mahkeme cezayı 5 yıla, duruşmadaki iyi hali sebebiyle de cezayı 4 yıl 2 ay hapis cezasına indirdi. Gençer, tutuklu bulunduğu süre hesaplanarak tahliye edildi. Gençer, hakkında uyuşturucudan da ayrı dava açılmıştı. CİHAN

Yorumlar