10 ülkeden 70 öğretmen ve öğrenci İstanbul’da buluştu

İstanbul Coşkun Koleji, ‘Sınırlar Ötesi Avrupa’ Avrupa Birliği (AB) Comenius projesi kapsamında İngiltere, İspanya, Polonya, Macaristan, Çek Cumhuriyeti, İtalya, Slovenya, Almanya, Fransa, Macaristan’dan gelen 70 öğretmen ve öğrenciyi...

Google Haberlere Abone ol
10 ülkeden 70 öğretmen ve öğrenci İstanbul’da buluştu

İstanbul Coşkun Koleji, ‘Sınırlar Ötesi Avrupa’ Avrupa Birliği (AB) Comenius projesi kapsamında İngiltere, İspanya, Polonya, Macaristan, Çek Cumhuriyeti, İtalya, Slovenya, Almanya, Fransa, Macaristan’dan gelen 70 öğretmen ve öğrenciyi koordinatör okul olarak Türkiye’de ağırladı.

Öğretmen ve öğrenciler, 5 gün Türk ailelerin evlerinde kaldı; İstanbul’un tarihi ve turistik yerlerini turladı.

İstanbul Coşkun Koleji’nde yapılan ülke tanıtım programında söz alan Okul Müdürü Gökhan Altıntaş, “ Okulumuz, bu sene Avrupa’dan bize konuk olan 10 ülkenin, ‘Sınırlar Ötesi Avrupa’ projesi kapsamında koordinatörü görevini gördü. Her ülke kendine ait farklılıkları, kendi kültürlerini stantlarında sergiliyor. Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ayrı ülkelerden gelen öğrenci ve öğretmenlerle diyalog köprüsü inşa ediyor, birbirlerini daha iyi tanıyor, anlamaya çalışıyorlar. Kültürler arası diyalog ortamı adına yapılan bu projede rol almak bizim için çok büyük bir onur! Bizlerle beraber konuklarımıza evini açan, ilgilenen velilerimize, emeği geçen öğretmen-öğrencilerimize çok teşekkür ederim. “ dedi.

Comenius Projesine İngiltere’den katılan öğretmen Sara Banhem, “Harika vakit geçiriyoruz. Her şey çok iyi tertip edilmiş. Yapacak o kadar güzel şeyler var ki! İstanbul benim için unutulmaz bir şehir artık! “ ifadelerini kullandı.

Almanya’nın Bremen şehrinden katılan Stephany Dales ve öğrencileri, “ Ayrı ülkelerden gelen öğretmen ve öğrencilerle tanışmak, kaynaşmak çok iyi bir tecrübe. Beraber zaman geçirdik, toplantılar yaptık. İstanbul’u turladık. Ayasofya, Sultanahmet ve Topkapı Sarayını görme imkanımız oldu. İstanbul Coşkun Koleji öğretmen ve öğrencilerine çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

İstanbul Coşkun Koleji organizasyon heyetinde yer alan Levent Erdem ve Serdal Şimşek ise şunları kaydetti:

“ AB Comenius programları çerçevesinde koordinatör seçilen okulumuz yaptığı organizasyonla Avrupalıları adeta mest etti. İstanbul Coşkun Koleji olarak 10 Avrupa ülkesinden 70 konuk ağırladık. Gelenler kültürlerin etkileşimini artırmak adına okulumuzda yöresel kıyafetleriyle ülke stantları açarak öğrencilerimizle de sıcak bir diyalog kurdu. Halkımızın sıcaklığını gören katılımcılar İstanbul’un tarihi-turistik değerlerini unutamayacaklarını bize ilettiler. Böyle bir programda koordinatör olarak görev yapmak bizim için çok gurur verici. ”

CİHAN

Yorumlar