10 bin Kur'an kursu öğrencisine trafik dedektifliği kursu veriliyor

Kayseri Emniyet Müdürlüğü 'Trafik Dedektifleri Projesi' kapsamında Kur’an kursu öğrencilerine sinevizyon eşliğinde trafik kuralları anlatılıyor.Kayseri merkezde bulunan 67 camide verilen eğitimde, 10 bin öğrenci trafik kurallarına uyma...

Google Haberlere Abone ol
10 bin Kur'an kursu öğrencisine trafik dedektifliği kursu veriliyor

Kayseri Emniyet Müdürlüğü 'Trafik Dedektifleri Projesi' kapsamında Kur’an kursu öğrencilerine sinevizyon eşliğinde trafik kuralları anlatılıyor.

Kayseri merkezde bulunan 67 camide verilen eğitimde, 10 bin öğrenci trafik kurallarına uyma konusunda bilinçlendirilecek. Dersler polis görevliler tarafından anlatılarak ve sinevizyonda görsel olarak örneklendirilerek 2 periyot halinde yapılıyor. Öğrenciler çizgi filimleri izleyerek trafik kurallarını daha kolay öğreniyor. Görevliler dersi soru cevap şeklinde işleyerek öğrencilerin katılımını sağlarken eğitimin sonunda başarılı olan öğrencilere de trafik dedektif kartı veriliyor.

Trafik Denetleme Eğitim Büro Amir Yardımcısı Baş Polis Memuru Fırat Çelik, projenin amacının, trafik kuralları konusunda öğrencileri bilinçlendirerek gelecek nesillere bilinçli birer birey yetiştirmek ve kazaları en aza indirmek olduğunu söyledi. Çelik, "Kayseri İl Müftülüğümüz ile Emniyet Müdürlüğümüz arasında yapılan ortak çalışma sonucunda yaz Kur’an kurslarına gelen öğrencilerimize trafik güvenliği konusunda bilgiler veriyoruz. Bu kurslarımızda öğrencilerimize güvenli geçiş yerlerini tanıtıp, karşıdan karşıya nasıl geçilmesi konusunda bilgiler vererek trafikte neler yapılacağı hususunda her türlü eğitimi veriyoruz. Ayrıca öğrencilerin ailelerine de trafik güvenliği konusunda uyarılarda bulunmalarını sağlamak istiyoruz." dedi.

Trafik eğitimi alan öğrencilerden Bekir Gür de bilmediği birçok trafik kuralını burada öğrendiğini söyledi. Gür, "Aslında küçük gördüğümüz trafik kurallarının hayatımızı kurtardığını öğrendik." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar