'10 Ağustos'ta gülen taraf biz olacağız'

Demokratik Sol Parti (DSP) Ardahan İl Teşkilatı üyeleri, cumhurbaşkanı seçimleri için giydirdikleri arabalarla köy ve mahalleleri sabahın ilk ışıklarına kadar geziyor. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun yüzde 56 oy alarak halkın cumhurbaşkanı...

Google Haberlere Abone ol
'10 Ağustos'ta gülen taraf biz olacağız'

Demokratik Sol Parti (DSP) Ardahan İl Teşkilatı üyeleri, cumhurbaşkanı seçimleri için giydirdikleri arabalarla köy ve mahalleleri sabahın ilk ışıklarına kadar geziyor. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun yüzde 56 oy alarak halkın cumhurbaşkanı olacağını söyleyen partililer, "Sahurda ışıkları yanan her evi ziyaret ettik. Halkımızın adayımıza gösterdiği ilgi çok büyük ve ilgi çekici." dedi.

Demokratik Sol Parti Ardahan İl Başkanı Mustafa Morkoç ve 30 Mart yerel seçimlerinde belediye başkanı adayı olan Ömer Türkoğlu ile birlikte seçim çalışmalarına geceli-gündüzlü çalıştıklarını belirten ikili, seçimden umutlu. DSP Ardahan İl Başkanı Mustafa Morkoç ve 30 Mart yerel seçimlerinde DSP Belediye başkan adayı olan Ömer Türkoğlu ve çok sayıda partili yaptıkları cumhurbaşkanlığı seçimleri değerlendirmesinde şunları söyledi: "Bizler DSP İl örgütü olarak kendi imkanlarımızla Prof.Dr Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek veriyoruz. Şu anda gördüğünüz gibi aracımızı da kendi imkanlarımızla giydirdik. Ekmeleddin Bey'i çok takdir ediyor ve cumhurbaşkanımız olarak görmek istiyoruz. Sayın İhsanoğlu, düzgün karakteriyle, insanlığıyla, inancıyla kalbimizi fethetti. Tüm toplumumuzu kucaklayacak, toplumu her kanadına eşit mesafede olacak, bana yakın-bana uzak gibi ayrım içinde olmayacak. Türkiye’nin cumhurbaşkanı olacağına inanıyoruz. İhsanoğlu, aradığımız ve ihtiyaç duyduğumuz insan modeli aynı zamanda insanları kırmamaya dikkat eden, herkese gülümseyebilen ve her türlü ideolojiye olgunlukla bakabilen bilge bir insan. İhsanoğlu, aradığımız tarzda bir muhafazakar. Bazıları gibi muhafazakarlığını ön plana çıkararak din sömürüsü yapmıyor. Bizim alışılagelen bazı sözüm ona dindar siyasetçilerimiz var. Dindarız diye çığlıklar atarlar ama toplumu kutuplara ayırmaktan, insanlarımızı bölmekten başka bir şey yapmazlar. Bu dindarlar sadece gösterişte dindarlardır. Adamlar cuma namazına giderken bile 50 tane haberci ve kameran peşine takıp gidiyorlar. Hani ibadetin gizli olanı makbuldu. İnsanlarımızın manevi duygularıyla öyle bir oynandı ki yapılan bazı usulsüzlüklere artık insanlarımız kafasından fetva veriyor. Cami duvarlarına bile poster asıyorlar. Artık milletimizi kandırmayı bıraksınlar. Bir de bazıları bizleri yine dinsiz ilan ediyor. Unuttukları bir şey var; imam hatipler en çok Ecevit döneminde açılmadı mı? Ecevit Mekke’deki dedesinden kalan arazisini diyanet işlerine bağışlamıştır. Eğer ki istismar yapmak istese seçim meydanlarında bunu sıkça dile getirir, iktidarı elden bırakmazdı."

Bazılarının kapı kapı dolaşıp 'inançlı ve dindar adayımıza oy verin, bunlar haktan hakkaniyetten habersizler gibi şeylerle insanlarımızın aklını çelmeye çalışıyor' dediğini hatırlatar DSP'liler, sözlerine şöyle devam etti: "Böyle sözler hiç kimseye yakışmıyor. Kimin daha inançlı olduğunu mahşerde göreceğiz. Sayın İhsanoğlu, Atatürk ilke ve inkılaplarına saygılı, laikliği benimseyen, bayrak, ezan ve toprağı kutsal kabul eden bir cumhuriyet insanıdır. Bütün seçim gezilerinde daha çok Türkiye sorunlarını dile getirerek cumhurbaşkanının yol gösterici olduğunu bizlere kanıtladı. Ayrıca İhsanoğlu, uluslar arası saygınlığı olan, Ortadoğu’da ve Arap yarımadasında iyi tanınan biri. Cumhurbaşkanı olduğu takdirde akan Müslüman kanını durdurmada ‘Hızır’ gibi olacaktır."

DSP'liler tüm Türk ve İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı kutlayarak, hayırlara vesile olması temennisinde bulundular. CİHAN

Yorumlar