'1 Şiir 1 Yetim Projesi’nin Kahramanmaraş tanıtımı yapıldı

Afrikalı yetimler için '1 Şiir 1 Yetim Projesi' kapsamında hazırlanan ve birbirinden ünlü sanatçıların seslendirdiği 'Göklerin Titreyişi' adlı albümün Kahramanmaraş tanıtımı yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
'1 Şiir 1 Yetim Projesi’nin Kahramanmaraş tanıtımı yapıldı

Afrikalı yetimler için '1 Şiir 1 Yetim Projesi' kapsamında hazırlanan ve birbirinden ünlü sanatçıların seslendirdiği 'Göklerin Titreyişi' adlı albümün Kahramanmaraş tanıtımı yapıldı.

Yağmur Dergisi ve Kimse Yok Mu Derneği organizasyonunda düzenlenen etkinlik, Kahramanmaraş Belediyesi Kent Konseyi ev sahipliğinde Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Alkışlarla sahneye çıkan Bedirhan Gökçe ve Talha Bora Öge seslendirdikleri şiirlerle salondakilerden büyük beğeni topladı. Yaklaşık 2 bin kişinin izlediği gecede oturmaya yer bulamayanlar programı ayakta izledi. Bedirhan Gökçe ve Talha Bora Öge’nin okuduğu şiirler, katılımcılara duygulu anlar yaşattı.

Programın açılış konuşmasını yapan Kahramanmaraş Kent Konseyi Başkanı Zeynep Arıkan, yetimlerin insanlığa Allah'ın bir emaneti olduğunu söyledi. Programa katılanların Hadis-i Şerif'e nail olabilmek için salonu doldurduğunu vurgulayan Arıkan, “Peygamber Efendimiz ‘bir yetimin başını okşayan kimseye elinin değdi saçlar adedince sevap yazılır.’ Bu program vesilesiyle ismini bilmediğimiz, yüzünü görmediğimiz ama içimizde hissettiğimiz yüzlerce yetimin saçını okşayacağız. Kur'an-ı Kerim'de 20'den fazla ayette yetimlerden söz edilmiş ve onlara özel ilgili ve korunma gösterilmesi istenmiştir.” dedi.

Sadece Afrika kıtasında günde 5 bin 760 çocuğun yetim kaldığını aktaran Arıkan, “Bir yılda 2 milyon çocuk yetim kalıyor. 2015 yılında dünyadaki yetim çocuk sayısının 400 milyonu aşması bekleniyor. Bu gece burada bulunarak böyle özel bir amaca hizmet etmek için hazırlanan eseri satın alarak insanlığın geleceğine hep beraber sahip çıkalım.” diye konuştu.

Proje Koordinatörü ve Yağmur Dergisi Şairi Ziya Paşa Akyürek, albümün isminin bir büyüğün tavsiyesiyle bir Hadis-i Şerif'ten yola çıkılarak ‘Bir yetim ağladığında gökler titrer' olarak koyulduğunu ifade etti. Afrika’da çekilmiş fotoğraflarla solundakilere projenin tanıtımını yapan Akyürek, yardım için gittiği Kara Kıta'da, hüzünlü birçok olaya tanık olduğunu anlattı.

İkbal Gürpınar’ın Afrika’da gördüğü manzara karşısında bayıldığını ve ardından hastane yaptırma kararı aldığını belirten Akyürek, şunları kaydetti: "Türkiye’de birçok fakir aileye ziyarette bulundum. Kahvaltılarında zeytin vardı ama peyniri yoktu, reçeli vardı ama bal yoktu. Bazı öğrenciler ise burslarının olmadığını söylüyordu. Bir gün Afrika’ya yolumuz düştü, o gün gerçekten bizim hayatımız değişti. Afrika’da yetimhanede kalan çocuklar günde tek öğün yemek yiyor. Onlar üzerlerinde tek elbisesi olan insanlar, akşamleyin çoğu elektrik görmeyen insanlar, sosyal hayatı olmayan insanlar. İçtikleri suyu siz içemezsiniz, ama ‘nasılsınız’ diye sorduğunuzda içi dolu dolu ‘Elhamdülillah’ diyorlar. Biz oradaki yetimhaneleri gezdik ve şoke olduk. Hele öyle bir yetimhane vardı ki, İkbal Gürpınar Hanım orada bayıldı, çıktığında kendisi bir hastane yaptırma sözü verdi. Şu anda orada İkbal Gürpınar Hastanesi var.”

Albüme seslendirdiği şiirlerle destek veren Talha Bora Öge de salondakilerden Afrika’ya bir yetimhane yaptırma sözü aldı. Alkışlarla sahneye çıkan Bedirhan Gökçe ise güzel hizmetlerde bulunan insanların takdir edilmesi ve desteklenmesi gerektiğine işaretti.

Programın sonunda Bedirhan Gökçe, Talha Bora Öge ve Yağmur Dergisi yazarlarına Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Ertaş tarafından ceviz oyma sandık hediye edildi. CİHAN

Yorumlar