1 Mayıs’ta onlar çalışmak zorunda kaldı

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Sivas’ta meydanlarda halaylarla ve coşkuyla kutlanırken aynı anda inşaat işçileri ise bayramı inşaatlarda ekmek parası için emek harcayarak geçirdi. 1 Mayıs kutlamaları için Sivas’ta yürüyüş ve çeşitli...

Google Haberlere Abone ol
1 Mayıs’ta onlar çalışmak zorunda kaldı

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Sivas’ta meydanlarda halaylarla ve coşkuyla kutlanırken aynı anda inşaat işçileri ise bayramı inşaatlarda ekmek parası için emek harcayarak geçirdi.

1 Mayıs kutlamaları için Sivas’ta yürüyüş ve çeşitli etkinlikler düzenlenirken inşaat işçileri çalışmak zorunda kaldı. Kutlamalar için Mevlana miting alanına gelenler gönüllerince eğlenme fırsatı buldu. Onlar ise işçi bayramında bile ekmek parası için inşaatı bir an önce bitirmek için tatil bile yapamadı.

Bayram kutlamaları esnasında inşaatta çalışan ve 15 senedir inşaat işçiliği yapan Murat Gökçe (35) hiç 1 Mayıs günlerine katılma fırsatı bulamadıklarını kendileri için 1 Mayısın hiçbir önemi olmadığının altını çizdi.

Şükrü Kale(40) ise 1 Mayıs’ın işçi bayramı olduğunu bildiklerini ancak sorunları ve ihtiyaçları olduğundan dolayı çalışmak zorunda kaldıklarını dile getirerek, “İşçilere hayırlı uğurlu olsun, biz çalışıyoruz ama kutlayanlara hayırlı uğurlu olsun diyorum” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar