1 Mayıs'ta gözünü kaybeden Ceylan: Sorumlusu Başbakan, hesabını verecek

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ve Ankara Milletvekili Levent Gök, Ankara'da 1 Mayıs'taki polis müdahalesi sırasında gözünü kaybeden Barış Ceylan’ı oturduğu Mamak Cebeci’deki evinde ziyaret etti. Ziyarette konuşan Barış Ceylan, “Başbakan,...

Google Haberlere Abone ol
1 Mayıs'ta gözünü kaybeden Ceylan: Sorumlusu Başbakan, hesabını verecek

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ve Ankara Milletvekili Levent Gök, Ankara'da 1 Mayıs'taki polis müdahalesi sırasında gözünü kaybeden Barış Ceylan’ı oturduğu Mamak Cebeci’deki evinde ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Barış Ceylan, “Başbakan, ‘Emri ben verdim.’ diyor. Çıkıp utanmadan bunu söyleyebiliyorsa, hesabını da o verecek.” dedi. Ziyarette, Ceylan ailesinden olayın nasıl gerçekleştiği hakkında bilgi alan CHP’li vekiller, aileye hukuki ve Barış Ceylan’ın sağlık giderleri ile ilgili yardım edecekleri sözünü verdi.

Ziyaret sırasında Barış Ceylan, başından geçen olay hakkında ise CHP’li vekillere şunları anlattı: “İlk vurulduğum gün beni Ulucanlar Göz Hastanesi’ne gönderdiler. Orada polis olmadığı için ‘bakamayız’ dediler. Daha sonra kaldırıp Ankara Hastanesi’ne götürdüler. Orada hemen ameliyata alındım. Polis tekrar geldi. O sırada ifademi almaya çalıştı. İfade veremedim. İkinci ameliyatımı oldum. Ama doktorlar umut vermediler.”

“TÜRKİYE’DE YASAKLANAN BİR CİSİM İSABET ETMİŞ OLABİLİR”

Gözüne isabet eden parçanın ne olduğunun sorulması üzerine Ceylan, şu cevabı verdi: “Gözüme isabet eden nesnenin plastik mermi olmadığını söylediler. Türkiye’de yasaklana bir şey varmış, o olabilirmiş. Yumuşak bir cisimmiş.”

“BAŞBAKAN HESABINI VERECEK”

Ceylan, sokak olaylarına sert müdahaleleri ile eleştirilen polisleri savunan Başbakan Erdoğan hakkında ise “Başbakan, ‘Emri ben verdim.’ diyor. Çıkıp utanmadan bunu söyleyebiliyorsa, hesabını da o verecek.” ifadesini kullandı.

ENGİN ALTAY: BAŞBAKAN ŞİDDETE DÖNÜK TUTUMUNU FRENLEMELİ

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Türkiye’de toplantı ve gösteriş hakkı bu ülkede kullanılamıyorsa, demokrasiden söz edilemeyeceğini belirterek, “Başbakan'a çağrı yapıyorum: Bu organ kayıpları yeter artık. Dursun artık. Başbakan bu şiddete dönük tutumunu frenlemeli. Sokaktaki herkesi potansiyel suçlu görmesinden hükümetin sıyrılması lazım. Aksi takdirde bu işlerin önü kesilmez. Neticede, dün Parlamento'da söyledim. İnsanların başkaldırma hakkı var.” diye konuştu.

“TOPLUMU GEREN HÜKÜMET VE UYGULAMALARI”

Toplumu geren hükümet ve hükümetin uygulamaları olduğunu vurgulayan Altay, “1 Mayıs’ta insanlar haklarını özgürce kullansa ne olurdu? Anayasa Mahkemesi, Avrupa İnsan hakları Mahkemesi'nin açık kararları var bu konuda. Ben buradan, ‘Barış son olsun’ diyorum. Türkiye’de bu çocukları kaybetmeyelim. Bu çocukların organları kaybolmasın. Çocuklar geleceğe mutlu ve güvenle baksın.” ifadelerini kullandı.

GÖK: BU HAREKET TÜRKİYE’YE YAPILMIŞ BİR HAKARETTİR

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök ise yaptığı konuşmada, “Barış’ın barış içinde yaşaması için mücadele ediyoruz. Hem siyasi ve hukuki mücadelenizde bizler de sizin yanınızdayız. 18 yaşındaki bu kardeşimize yapılan bu hareket tüm Türkiye’ye yapılmış harekettir. Barış artık sadece sizin değil, hepimizin evladı. Sahip çıkacağız.” sözlerini kaydetti.

Gök, bir gazetecinin 'Göze zarar veren kişi yakalandı mı?' sorusuna ise “Daha yok, araştırmamız devam ediyor. Bütün o esnaf arkadaşlarımızdan görüntüleri istedik. Biz öncelikle gözünde bir hasar var mı ona bakıyoruz. Elbette o işlemler yürüyecek. Çok da ciddi yürüyecek.” diye cevap verdi. CİHAN

Yorumlar