1 Mayıs'a Sivas’ta mesajlı kutlama

1 Mayıs İşçi Bayramı Sivas’ta düzenlenen etkinlikle kutlandı. Bayram havasında yürüyerek Mevlana Miting alanında toplanan katılımcılar, konuşmaların ardından gönüllerince halay çekti. Bazı çocuklarda taşıdıkları pankartlarla kaçırılan...

Google Haberlere Abone ol
1 Mayıs'a Sivas’ta mesajlı kutlama

1 Mayıs İşçi Bayramı Sivas’ta düzenlenen etkinlikle kutlandı. Bayram havasında yürüyerek Mevlana Miting alanında toplanan katılımcılar, konuşmaların ardından gönüllerince halay çekti. Bazı çocuklarda taşıdıkları pankartlarla kaçırılan çocuklar için mesaj verdi.

KESK’in organize ettiği, Eğitim-Sen, Sağlık ve Sosyal Emekçileri Sendikası(SES) ve Halkevleri gibi sivil toplum kuruluşlarının yer aldığı gruplar Mevlana Mahallesi'nde bulunan Ethembey Parkı’nda toplanarak, Mevlana miting alanına doğru yürüyüşe geçti. Sivas Emniyet Müdürlüğü geniş güvenlik önlemleri alarak, oluşturulan kontrol noktalarında üst aramaları yaptı. Kutlama nedeniyle Mevlana Caddesi sabahın erken saatlerinde trafiğe kapatıldı.

Renkli görüntülerin oluştuğu etkinliklerde gruplar, 1 Mayıs ile ilgili taşıdıkları flama, bayrak ve dövizlerle slogan atarak yürüyen kortejde bazı ailelerin çocuklarını da getirdiği gözlendi. Yürüyüş sırasında bazı simitçiler simit satarak ekmek parası peşinde koşarken 1 Mayıs yürüyüşünün gerçekleşmesi günün en ilginç karelerinden birini oluşturdu.

1 Mayıs kutlamalarına CHP’de katılarak destek verdi. Milletvekili Malik Ecder Özdemir ile İl Başkanı Ulaş Karasu ile parti üyeleri yürüyüş yapan grupla birlikte korteje katıldı. 1 Mayıs’ta basın çalışanları da ekmek mücadelesi için işlerini yapmak için çalıştı.

Miting alanında yapılan programda konuşan CHP Milletvekili Malik Ecder Özdemir, 1 Mayıs’ın iki anlamı olduğunu belirterek, şöyle devam etti: “1 Mayıs bir yanda tarih boyunca bir yığın bedel ödeyerek elde ettiğimiz hakları kutladığımız bir bayram günüdür. Diğer yanda ise bundan sonraki süreçte emek ve demokrasi için mücadele edeceğimiz ortamlardır 1 Mayıs. Onun için 1 Mayıs’ı bayram olarak değil barış ve demokrasi için mücadele günü olarak algılamamız gerekiyor. Hele geçmişte hak ettiğimiz özgürlüklerimizin giderek elimizden alındığı ülkemizin demokrasiden uzaklaştığı ve adım adım diktatörlüğe koştuğu bu ortamda demokrasi ve hak mücadelesinin önemi artmaktadır.”

Eğitim-Sen, KESK ve Halkevleri adına yapılan konuşmalarda 1 Mayıs için Taksim’e izin verilmemesi eleştirildi. Miting davul zurna eşliğinde halayların çekilmesinin ardından olaysız sona erdi. CİHAN

Yorumlar