1 Mayıs Öncesi TOMA Eğitimi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) kullanacak polis memurlarını eğitime aldı.

Google Haberlere Abone ol
1 Mayıs Öncesi TOMA Eğitimi

Kazlıçeşme Meydanı'nda günlerdir devam eden eğitim, polisin 1 Mayıs hazırlığı olarak değerlendirildi. Emniyet yetkilileri ise eğitimin rutin olduğunu kaydetti.

Sendikalar 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü Taksim Meydanı’nda kutlama kararı alırken İstanbul Valiliği Taksim’deki kutlamalara izin verilmeyeceğini açıklamıştı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da ‘Taksim’den ümidinizi kesin’ beyanı sıcaklığını korurken İstanbul polisinin yaptığı eğitim dikkat çekti. İstanbul Emniyet Müdürlüğü TOMA’ları yeni kullanacak polisleri günlerdir eğitime aldı. Polisler, belirlenen özel alanlarda telsizden verilen talimatlar doğrultusunda araçları nasıl kullanacaklarının tatbikatını yaptı. Amirleri, TOMA kullanan polislere nerede nasıl hareket etmesi gerektiğini, göstericilere nasıl müdahale etmesi gerektiğini teker teker gösterdi. Polisler, alana yerleştirilen dubaları su, boyalı su ve köpüklü suyla devirmeye çalıştı. 

Polislere verilen bu eğitim İstanbul polisinin 1 Mayıs hazırlığı olarak değerlendirildi. Emniyet yetkilileri ise eğitimin rutin olduğu bilgisini verdi. 

Yorumlar