1 Mayıs kutlamaları, Kuvayi Milliye Meydanı'nda yapılacak

Türk-İş Balıkesir İl Temsilcisi Ahmet Demirer, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı Balıkesir'de meydanlarda kutlayacaklarını belirterek, kutlamaların her yıl olduğu gibi Kuvayi Milliye Meydanı'nda yapılacağını açıkladı. Balıkesir 1 Mayıs Tertip...

Google Haberlere Abone ol
1 Mayıs kutlamaları, Kuvayi Milliye Meydanı'nda yapılacak

Türk-İş Balıkesir İl Temsilcisi Ahmet Demirer, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı Balıkesir'de meydanlarda kutlayacaklarını belirterek, kutlamaların her yıl olduğu gibi Kuvayi Milliye Meydanı'nda yapılacağını açıkladı.

Balıkesir 1 Mayıs Tertip Komitesi Başkanı ve Türk-İş Balıkesir İl Temsilcisi olan Demirer, 1 Mayıs programını açıkladı. Türk-İş'in bu yıl merkezi olarak 1 Mayıs'ı İstanbul Kadıköy'de kutlayacağını belirten Demirer, Balıkesir'de de çeşitli kutlamaların düzenleneceğini bildirdi. Tertip Komitesi üyesi sendikalar ve temsilcileriyle birlikte basın toplantısında konuşan Demirer, 1 Mayıs etkinliklerinde işçi sağlığı ve güvenliği konularına dikkat çekeceklerini belirtti.

Türk-İş Başkanlar Kurulu'nun İstanbul Kadıköy Merkez olmak üzere tüm illerde 1 Mayıs'ı kutlama kararı aldığını ifade eden Ahmet Demirer, "1 Mayıs'ın tüm il temsilciliklerinde etkin bir şekilde kutlanması kararlaştırıldı. Bu kapsamında ilimizdeki sivil toplum kuruluşları ve sendikalar ile birlikte Türk-İş'in öncülüğünde geçtiğimiz yıl olduğu gibi alanlarda kutlamaya karar verdik. 1 Mayıs Tertip Komitesi'ni oluştururken Tertip Komitesi Başkanlığını Türk-İş İl Temsilcisi olarak şahsım üstlendi. Türk-İş'e bağlı, KESK'e bağlı ve Eğitim-İş komite içinde yer alacak. Diğer sendika ve dernekler ise katılımcı olacak. Teskop-İş Merkezi Bursa'da olduğu için İstanbul'daki kutlamalara katılma kararı aldı. Yeni kurulmuş olan askeri işyerlerinde örgütlenen sendikalarımız var. Bu sendikalar Balıkesir İlinde katılımcı olarak yer alacaklar." dedi.

Kuvayi Milliye Meydanı'nda düzenleyecekleri kutlamalarda işçi ve tüm çalışanların haklarını dile getireceklerine işaret eden Demirer, 1 Mayıs'ın dünya'da ve Balıkesir'de işçilerin hak ve özgürlük taleplerini aktardıkları bir gün olduğunu söyledi. "Bu günde tüm dünya emekçilerinin coşku içerisinde haykıracağı bir gün olarak 1 Mayıs'ı Balıkesir'de coşku ile kutlayacağız." diyen Ahmet Demirer, şöyle devam etti: "Bu kutlamalar içinde elbette taleplerimiz olacak. Emeğin üzerindeki haksızlıkların, gelir vergisindeki adaletsizliğin, sağlıkla ilgili çıkan yasalarla sorunların giderilmesi, eğitim ile çıkan yasalarda eğitimin paralı hale döndürülmesi konularını ele alacağız. Bu talepleri alanlardan haykırarak hükümetten talep edeceğiz. Bu yılki 1 Mayıs kutlamalarında özellikle işçi güvenliği ve sağlığı konularına vurgu yapacağız. Bunun yanında çalışma hayatında gerçekleşen iş kazası ölümleri. İşyerlerinde hayatını kaybeden emekçi kardeşlerimizin çalışma koşulları içerisinde çalışmasını isteyeceğiz. Bununla ilgili tedbir ve düzenlemelerin yapılmasını. Her ölüme bir iş kazası tabiri takılan ama iş güvenliği alınmadığı için bizim bunları cinayet olarak adlandırdığımız çalışma hayatındaki düzenlemelerin yapılmasını isteyeceğiz. İş Güvenliği Yasasının uygun bir şekilde hayata geçirilmesini istiyoruz."

Balıkesir'de 1 Mayıs kutlamaları saat 12.00'de Kuvayi Milliye Meydanı'nda yapılacak.

CİHAN

Yorumlar