1 Mayıs, Erzincan'da problemsiz kutlandı

Erzincan'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutlamak isteyen işçi, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum örgütü üyeleri, Cumhuriyet Meydanı'nda basın açıklaması yaptıktan sonra halaylar çekerek eğlendi.        &nb

Google Haberlere Abone ol
1 Mayıs, Erzincan'da problemsiz kutlandı

Erzincan'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutlamak isteyen işçi, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum örgütü üyeleri, Cumhuriyet Meydanı'nda basın açıklaması yaptıktan sonra halaylar çekerek eğlendi.

    

    1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Erzincan da olaysız bir şekilde kutlandı. Eski Erzincan otogarında toplanan işçi, sivil toplum örgütleri ve siyasi parti üyeleri buradan yürüyüş yaparak Cumhuriyet Meydanı'na geldi. Meydan girişinde polis tarafından tek tek aranarak alana alınan işçi, sivil toplum örgütleri ve siyasi parti üyeleri burada birer basın açıklaması yaptı. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla toplanan grup adına bir basın açıklaması yapan Eğitim-Sen Erzincan Şube Başkanı Kemal Irmak, “1 Mayıs birlik mücadele ve dayanışma günü hepimize kutlu olsun. Bu yıl işçi sınıfının uluslar arası mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs’ı 124 kez kutluyoruz. Bu gün 1 Mayıs 2014 de kol kola omuz omuza sözümüzü ve türkülerimizi söylüyoruz ve 1 Mayıs 1977, 1989 ve 1996 da yitirdiğimiz emekçileri saygıyla anıyoruz. Ve ıslık ve alkışlarımızla selam gönderiyoruz.” dedi.

     Yapılan konuşmanın ardından 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutlamak için Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan kalabalık halaylar çekerek eğlendi.

    Öte yandan, grubun arasında simit sehpası üzerindeki simitlerini satmak isteyen simitçi ve belediye temizlik işçisinin meydanda ki su şişelerini toplaması ise gözlerden kaçmadı. CİHAN

Yorumlar