1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü bayram havasında kutladılar

Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü belediye işçileriyle birlikte bayram havasında kutladı. Yenimahalle’den belediye işçileriyle kol kola yürüyen Yaşar, Başkanvekili Mehmet Kartal ile Yenimahalle...

Google Haberlere Abone ol
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü bayram havasında kutladılar

Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü belediye işçileriyle birlikte bayram havasında kutladı. Yenimahalle’den belediye işçileriyle kol kola yürüyen Yaşar, Başkanvekili Mehmet Kartal ile Yenimahalle Belediye Başkan yardımcıları Başar Bal ve Yaşar Neslihanoğlu, işçileri yalnız bırakmadı.

    İşçi ve memur sendikaları ile sivil toplum kuruluşlarının ortaklaşa düzenledikleri yürüyüşte işçilerle en önde yürüyen Yaşar, bütün emekçi işçilerin bayramını kutlayarak onların her zaman yanında olduğunu belirtti.

    İşçilerle birlikte sloganlar eşliğinde yürüyen Yaşar, “Herkesin fikirlerini özgürce ifade edebildiği, hukukun işlediği bir bayram diliyorum. Emeğe saygının unutulmadığı ve işçilerimizin alın terinin hak ettiği, değer gördüğü aydınlık bir Türkiye umuduyla bütün emekçi kardeşlerimin İşçi Bayramı'nı kutluyorum. Belediye olarak maddi, manevi her konuda dişini tırnağına katıp çalışan emekçi arkadaşlarımızın yanında olduk, olacağız da. Ankara’daki belediyeler içinde işçilere en fazla zammı veren belediye Yenimahalle Belediyesi’dir. Memurlara ve işçilere değer veren bir belediyeyiz.” diye konuştu.

    Belediye olarak emekçilerin daha iyi yaşam koşullarına ulaşabilmesi için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini belirten Yaşar, “Emeğe saygının yollarını açmaya ve bu yolda ilerlemeye devam edeceğiz.” sözleriyle işçilere destek verdi. Belediye işçilerinin sendikalara üye olması konusunda hassas olduklarını dile getiren Yaşar, “Haksızlığa karşıyım. Herkes emeğinin karşılığını zamanında almalı. Bugün işçiye uygun görülen asgari ücrete de son derece karşıyım.” diye konuştu.

    Yenimahalle Kapalı Pazar Yeri’nin önünde bir araya gelen emekçiler, işçilerin seslerini duyurabilmek için toplandığı Sıhhiye Meydanı’nda coşkulu kalabalıkla buluştu. CİHAN

Yorumlar