1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, davul zurna eşliğinde kutlandı

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Kırıkkale’de çeşitli sendika ve sivil toplum örgütlerinin katılımıyla kutlandı. Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen sendika üye ve temsilcileri, ellerinde Türk bayrağı ve flamalarla 1 Mayıs Emek ve...

Google Haberlere Abone ol
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, davul zurna eşliğinde kutlandı

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Kırıkkale’de çeşitli sendika ve sivil toplum örgütlerinin katılımıyla kutlandı. Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen sendika üye ve temsilcileri, ellerinde Türk bayrağı ve flamalarla 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutladı. Kutlamalara sendikalar ve sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi temsilcileri de katıldı. Konuşmaların ardından davul zurna gösterisi yapıldı.

    Sendikalar ve sivil toplum örgütleri adına bir konuşma yapan Petrol İş Sendikası Başkanı Recep Sefer, yılda bir gün talepleri dile getirmek için 1 Mayıs'da meydanlara çıkıldığını söyledi. Sefer, "Elbette son 10 yılda özellikle uygulanan neoliberal politikalar insanlarımızı adeta bir değirmen gibi öğütüyor, savuruyor, sömürüyor. Onun için biz meydanlardayız. Bugün meydanlarda sınıfsız ve savaşsız bir dünya özlemiyle binlerce, milyonlarca insan bir araya geliyoruz. Siz Kırıkkale'de yüreği insan sevgisiyle dolu bir araya gelen insanlarsınız. Başka ülkelerdeki yani dünyanın 150 ülkesindeki milyarlarca insanla kalp kalbesiniz, omuz omuzasınız şu anda değerli dostlarım." dedi.

    Özgün müzik konseri ve eğlencenin ardından 1 Mayıs kutlamaları olaysız bir şekilde son buldu. CİHAN

Yorumlar