1 Mayıs Edremit'te de kutlandı

1 Mayıs, Balıkesir'in Edremit ilçesinde de kutlandı. Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, belediye çalışanlarıyla birlikte kutladı. Sendikalar tarafından oluşturulan tertip komitesi tarafından da törenler düzenlendi.Edremit Vergi Dairesi önünde,...

Google Haberlere Abone ol
1 Mayıs Edremit'te de kutlandı

1 Mayıs, Balıkesir'in Edremit ilçesinde de kutlandı. Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, belediye çalışanlarıyla birlikte kutladı. Sendikalar tarafından oluşturulan tertip komitesi tarafından da törenler düzenlendi.

Edremit Vergi Dairesi önünde, başta işçi sendikaları olmak üzere sivil toplum kuruluşları ve siyasi partiler toplandı. Kortej halinde Menderes Bulvarı’ndan Şehit Hamdibey Meydanı’na yürüdüler. Yürüyüşe Başkan Saka ve CHP Edremit İlçe Başkanı Yurt Yıldırım da katıldı. Saka, Şehit Hamdibey Meydanı’nda 1 Mayıs’ı, belediyede görev yapanlar başta olmak üzere işçilerle birlikte kutladı. Yaptığı konuşmada, “Alınteriyle, emeğiyle üreten, emek veren, özveriyle çalışan tüm emekçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutluyor, demokratik hak ve taleplerinin yerine getirildiği daha aydınlık yarınlar diliyorum.” dedi. Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan DİSK Genel-İş Sendikası Temsilcisi Emin Nadir Zeybel ise şunları söyledi: “Bugün Edremit işçi ve emekçileri olarak, gasp edilen haklarımızı geri almak ve yeni haklar elde etmek için bu alanda toplanmış bulunuyoruz. Gasp edilen haklarımızın başında gelen taşeron, esnek çalışma, özel istihdam büroları oluşturularak işçilerin güvencesiz, sendikasız ve sigortasız çalıştırılması, insanca yaşam olanaklarının ellerinden alındığı bir dönemde yaşamaktayız. Bu zor koşullardan kurtulmanın tek yolu birlik, mücadele ve dayanışmadır. Güçlü bir sendikayla, ancak mücadeleci bir anlayışla bu koşullardan kurtuluruz. Gündüzleri işsizlik korkusu olmadan, geceleri aç yatmadan insanca yaşayabiliriz. Onun için tüm arkadaşlarımızı bölünmeden, kardeşçe, hep birarada birlik ve mücadeleye çağırıyoruz. Öte yandan bizlere bugüne kadar verdiği desteklerden dolayı Edremit Belediye Başkanımız Sayın Kamil Saka’ya teşekkür ediyoruz.”

Konuşmaların ardından türküler ve halaylar eşliğinde kutlama devam etti. CİHAN

Yorumlar