'1 lira bizim için hırsızlıkla elde edilmiş 1 milyar dolardan daha değerlidir'

Cumhurbaşkanı adayı ve HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, cumhurbaşkanı seçim kampanyasının finans yönü olduğunu belirterek "Öyle büyük paralar toplayalım büyük işler, kampanyalar yapalım demiyoruz. Ama herkes en az bir lira yatırsın...

Google Haberlere Abone ol
'1 lira bizim için hırsızlıkla elde edilmiş 1 milyar dolardan daha değerlidir'

Cumhurbaşkanı adayı ve HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, cumhurbaşkanı seçim kampanyasının finans yönü olduğunu belirterek "Öyle büyük paralar toplayalım büyük işler, kampanyalar yapalım demiyoruz. Ama herkes en az bir lira yatırsın diyoruz, bir lira. Çünkü o bir lira, bizim için hırsızlıkla elde edilmiş bir milyar dolardan daha değerlidir." dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine hazırlanan HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Bursa'da iftar programında partililere seslendi.

Uzun yıllardır her halkın kendi toprağında kendi devletini yönetebilmesini beklediklerini anlatan HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "İktidara her gelen, hükümeti her kuran partili anlayış 'ben halkı temsil ediyorum', 'ben halk adına buradayım' diyor. Şu veya bu şekilde seçimle geliyor, bunlara bir şey demiyorum. Seçimlerin ne kadar demokratik olduğu, ne kadar halkın iradesini yansıttığı bunların hepsi tartışılabilir. Fakat halkın iktidarda olması demek, halk tarafından seçilmiş bir kişinin yönetici olması demek değil, tek başına yönetim anlayışı ve yönetimdeki kişi başbakan yada cumhurbaşkanı yönetirken halkla birlikte yapıyor mu? Halkın düşüncesini, taleplerini dikkate alıyor mu? Belirleyici olan budur." dedi.

Türkiye tarihinde halkın hiç bir zaman iktidara gelemediğini anlatan Demirtaş, şunları söyledi: "İktidarda olan devlet başkanları ya da hükümet başkanları, cumhurbaşkanları o makama geldikleri günden itibaren, o koltuğa oturdukları günden itibaren sadece devletin büyük çıkarlarını düşünmüşlerdir. Halkın çıkarları asla umurlarında olmamıştır."

İktidarda olan hiç kimsenin önce halkı değil, devleti düşündüklerini aktaran Demirtaş, "Devlet dedikleri de kendileridir bizzat, başkaları değildir. Devlet dedikleri kendi saltanatlarıdır. Şu topraklarda başbakan olmuş da fakir fukara bir kenara çekilebilmiş kimseyi tanıyabilmiş var mı? Yedi sülalesi zengin olmadan bakanlık dönemi bitmiş kaç bakan tanıyoruz? Bu milletin malı, mülkü, bu devletin malı mülkü hep bunlara peşkeş mi çekilecek, bunu kimse denetleyemeyecek mi? Halk kendini yönetemeyecek mi?" şeklinde sordu.

"DEVLET YÖNETİMİ KUTSAL DEĞİLDİR"

Devletin kutsal olmadığının altını çizen Selahattin Demirtaş, "Devlet kutsal değildir, devlet yönetimi kutsal değildir. Devlet yöneten Allah tarafından özel yetkilendirilmiş, donatılmış mübarek insanlar değildir. Bizden üstün değildir. Asil halk siz ne istiyorsanız onlar onu yapmak zorundalar, yapmıyorlarsa yönetim yetkisini, meşruiyetini yitirirler. Bu kadar kritik bir dönemde, süreçte tek adamlıktan bıktıysanız, her akşam parmağını sallayan bir başbakandan dinlemekten bıktıysanız, bağıran çağıran öfkeli bir devlet anlayışından bıktıysanız, oy verdik ama bin defa pişman olduk diyorsanız, ama öbüründe de umut yok, hayat yok, öbürü de eskiyi temsil ediyor diyorsanız tek alternatif var, özgürlükçü demokrat tek çizgi var." şeklinde konuştu.

"HERKES BİR LİRA BAĞIŞLASIN"

Cumhurbaşkanı seçimi kampanyası sürecinin bir de finans yönü olduğunun altını çizen HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, sözlerini şöyle tamamladı: "Bunun bir de finans yönü var, mali yönü var. Öyle büyük paralar toplayalım büyük işler, kampanyalar yapalım demiyoruz. Ama herkes en az bir lira yatırsın diyoruz, bir lira. Çünkü o bir lira, bizim için hırsızlıkla elde edilmiş bir milyar dolardan daha değerlidir. Alın terinizle, yürekten, saf, helal bize göndereceğiniz bir TL bizim kampanyanın en büyük gücüdür. Hiç bir şey yapamıyorsanız bize dua edin." CİHAN

Yorumlar