1. Çevre etkinliğinde 5 yüz fidan dikildi

Zonguldak'ın Ereğli ilçe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen 1.

Google Haberlere Abone ol
1. Çevre etkinliğinde 5 yüz fidan dikildi

Zonguldak'ın Ereğli ilçe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen 1. Çevre Şenliği, fidan dikme etkinliğiyle başladı. Doruk Mahallesi'nde belirlenen 5 dönümlük alana 500 adet fidan dikimi gerçekleştirildi.

TEMA vakfı, sivil toplum kuruluşları, Ereğli Eğitim Fakültesi öğrencileri ve idarecileri, belediye daire amirleri, başkan yardımcıları ve Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın katıldığı şölen kapsamında Elmatepe Mahallesi Doruk Mevkii'nde 5 dönümlük arazide 500 adet iğne yapraklı Ladin, Sedir ve Selvi fidanının dikimi gerçekleştirildi.

    Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Çevre Şenliği'nin düzenlenmesi için ilgili birimlerin uzun süredir hazırlık yaptığını ve ilk çevre şenliğinin bugün başlatıldığını ifade etti. Posbıyık, "Bu ilk çevre şenliğimiz oluyor ve farklı etkinliklerle iki gün devam edecek. Bunu bir de geleneksel hale getirmeyi düşünüyoruz. Dostlarımızın, dernek ve STK'ların destekleriyle her yıl bu etkinliği sürdüreceğiz. Çevre bilincini elimizden geldiğince yaymaya çalışacağız. Fidan dikimi etkinliklerimizin ilki. Bir takım eksiklerimiz olabilir. Ama bu eksiklerin giderildiği, daha coşkulu etkinliklerin gerçekleşeceğini önümüzdeki yıllarda görebileceksiniz. Bu gün ilk adımı atıyoruz. Ben şenliğimizin hayırlı olmasını diliyorum. Tüm katılımcılara, çevre dostlarına, öğrencilerimize, derneklerimize teşekkür ediyorum. Çevrenin öneminden bahsetmeye gerek duymuyorum, çünkü bunu hepimiz biliyoruz. Çevre için ne kadar çalışır, insanımızı ne kadar bilinçlendirirsek, Ereğli'de o kadar güzel bir ortamda yaşarız. Bu nedenle çevre bilincinin oluşması çok önemli."

    Posbıyık'ın konuşması ardından, Ereğli Belediye Başkan yardımcıları, belediye meclisi adayları, Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Ali Azar, TEMA Vakfı Ereğli temsilcisi Nilgün Durak, tema gönüllüsü üniversite ve ilköğretim öğrencilerinin katılımıyla fidan dikimi gerçekleştirildi. CİHAN

Yorumlar