1 aylık yağmur 1 günde düştü, Sapanca Gölü'nde durum değişmedi

Kış mevsiminde yeterli yağış alamadığı için kuraklık tehdidiyle karşı karşıya bulunan Sakarya'da son yağışlar yüzleri güldürdü. Mayıs ayı uzun yıllar yağış ortalaması 48.6 kilogram olan şehre, son 24 saatte metrekateye 43.6 kilogram...

Google Haberlere Abone ol
1 aylık yağmur 1 günde düştü, Sapanca Gölü'nde durum değişmedi

Kış mevsiminde yeterli yağış alamadığı için kuraklık tehdidiyle karşı karşıya bulunan Sakarya'da son yağışlar yüzleri güldürdü. Mayıs ayı uzun yıllar yağış ortalaması 48.6 kilogram olan şehre, son 24 saatte metrekateye 43.6 kilogram yağış düştü. 1 aylık yağışın 1 günde düştüğü kentte yağmurlar, suyu ciddi ölçüde çekilen Sapanca Gölü'ne de fayda sağlamadı. Göl seviyesi 30.05 koduna gerileyerek kritik eşik olan 29.90 kotuna çok yaklaştı. Kritik seviyeye sadece 15 santimetre kaldı.

Yurdun kuzey ve iç kesimlerinde görülen kuvvetli yağışlar, Sakarya'da da etkili oluyor. Dün akşam başlayan sağanak yağış aralıklarla bu sabah saatlerine kadar etkili oldu. İl Meteoroloji Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, dün sabah 09.00'dan bu sabah 09.00'a kadar metrekareye 43.6 kilogram yağış düştü. Mayıs ayında, bugüne kadar metrekareye toplam 57 kilogram yağış düştü.

Kış mevsimi olan Aralık, Ocak ve Şubat döneminde şehre toplam 118 kilogram yağış düşmüştü. Arak ayı uzun yıllar yağış ortalaması 102 kilogram olan şehir, söz konusu ayda 62.3 kilogram, uzun yıllar ortalaması 93 kilogram olan Ocak'ta 22 kilogram ve uzun yıllar ortalaması 74 kilogram olan Şubat ayında ise 33.8 kilogram yağış almıştı.

Öte yandan, kış mevsiminde yeterli su alamayan ve ilkbahara da kuraklık tehdidiyle giren Sapanca Gölü'ne, son yağışlar da fayda sağlamadı. Sakarya ve Kocaeli'nin içme suyu ihtiyacını karşılayan göldeki su seviyesi neredeyse kritik seviyeye düştü. Göl seviyesi 30.05 koduna gerileyerek, kritik eşik olan 29.90 kotuna çok yaklaştı. CİHAN

Yorumlar