1 Aylık Bebeği Poşete Sarıp Babasına Teslim Ettiler

Diyarbakır'da yaşamını yitiren bir aylık kız bebeğin cenazesi, poşete sarılarak babası Ahmet Başak'a verildi. Baba, bebeğiyle otobüse binerek belediyeden yardım istedi.

Google Haberlere Abone ol
1 Aylık Bebeği Poşete Sarıp Babasına Teslim Ettiler

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi görürken dün yaşamını yitiren ismi konulmamış bir maaş kız bebeğin cenazesi, poşete sarılarak babası Ahmet Başak'a teslim edildi. Bingöl'ün Karlıova ilçesinde yaşayan baba Başak, teslim aldığı kızının poşete sarılı cenazesi ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne gidip, katkı istedi. Belediye görevlilerince baba Başak'ın işlemlerini tamamlanarak bebeğin cenazesi kentteki Yeniköy Mezarlığı'nda toprağa verildi.

ADI DAHA KONULMAMIŞTI

Bingöl'ün Karlıova ilçesine bağlı Kantarkaya Köyü'nde çiftçilik oluşturan 2 çocuk sahibi Ahmet-Songül Başak çiftinin 25 Şubat'ta Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde bir bebeği dünyaya geldi. Henüz ismi konulmayan ve sıhhat sorunları olan, bağırsaklarının çalışmadığı belirtilen kız bebek, hastanede tedavi altına alınırken, baba ve anne Karlıova'ya döndü.

HASTANE, BEBEĞİ POŞETE SARARAK CENAZEYİ TESLİM ETTİ

Dün aileyi arayan hastane yetkilileri, bebeğin hayatını kaybettiğini ve gelip cenazesini almalarını istedi. Diyarbakır'a bugün gelen baba Ahmet Başak'a hastane morgunda poşete sarılmış halde verilen bebeğin cenazesi teslim edilerek, defin için belediyeye gönderildi.

Kucağında 1 maaş bebeğinin poşete sarılı cenazesi ile üniversiteden otobüs ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne gelen baba Ahmet Başak, yetkililere vaziyeti bildirerek katkı istedi. Kötü hava koşalları itibarı ile bebeğinin cenazesini köye götüremeyeceğini izah eden Başak'ın hastaneden defin raporunu da noksan aldığı görüldü. Belediye Mezarlıklar Müdürlüğü görevlileri Başak'a katkı edip işlemlerini tamamladı ve bebeğin cenazesi Diyarbakır Yeniköy Mezarlığı'nda defnedildi. Bebeğini toprağa verici baba Ahmet Başak da Karlıova'ya döndü.

BEBEĞİNİN POŞETE SARILI CENAZESİYLE BELEDİYEYE GİDİP YARDIM İSTEDİ

Sabah saatlerinde bu hal ile karşılaşan belediye yetkilileri, poşete sarılı bebek cenazesini bu halde baba ile belediyeye gönderen hastane yetkililerine reaksiyon gösterdi. Belediye Mezarlıklar Müdürü Cevat Can, bu çeşit vakalarda izlenen prosedürün evvela Mezarlıklar Müdürlüğü'nün Alo 188 nolu hattının arandığını ve kendilerinin vasıta göndererek cenazeyi hastaneden aldığını söyledi. Can, çoğu süre ise, hastanelerin bebek ölümlerinde cenazeyi ölüm raporu ile mezarlığa getirip defin işleminin yapıldığını söyledi.

'BİZE SÖYLESEYDİ KENDİSİNE YARDIM EDERDİK'

Dicle Üniversitesi Hastaneleri Başhekimi Prof.Dr. Sait Alan, cenazeleri her zaman cenaze sahiplerine verdiklerini, söz konusu vakada da babanın çağrıldığını ve cenazenin kendisine teslim edildiğini söyledi. Başhekim Alan, 'Baba bizimle iletişime geçip olanakları olmadığını söylese biz kendisine katkı ederdik. Orada bir iletişimsizlik olmuş. Sadece morg görevlisi ile muhatap olmuş. Olay anlatıldığı bunun şeklinde yaşanmış ise hoş olmamış. Ama bize söylense biz kendisine defin işi için destekçi olurduk.' diye konuştu.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar