Zaman Gazetesi'ne kayyum atandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine Zaman Gazetesi'ne kayyum atandı

Google Haberlere Abone ol
Zaman Gazetesi'ne kayyum atandı

Son Haberler Logo

İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine Zaman Gazetesi'ne kayyum atanmasına karar verdi. 

Gazeteye kayyum atanacağı bugün medyada bazı köşe yazarları tarafından dillendirilmişti. Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak ile Yazar Cem Küçük, Zaman'a kayyum atanacağını iddia etmişlerdi. 

Kayyum söylentilerine karşı harekete geçen Gülen grubu, gazetenin binasına bayrak asarak, bina önünden canlı yayın yapmaya başladı. 

KAPIYA KİLİT VURULDU

Bu arada, kayyum atanmasının ardından Zaman gazetesinin Yenibosna'daki binasının ana giriş kapısının zincirle kilitlendiği görüldü.

Bahçede bekleyen gazete çalışanları "Özgür basın susturulamaz" yazılı şapkalar takarken, ellerinde de "Demokrasi zamanı" yazılı dövizler ve Türk bayrakları taşıyor. Destek amacıyla gelen bir grup vatandaş da bahçe dışında bekliyor.

Bahçenin tel örgülerine de Pak Medya-İş ile Aksiyon-İş tarafından pankartlar asıldı. Gazeteye destek amacıyla gelen Nazlı Ilıcak, binadan ayrılırken vatandaşlar tarafından alkışlandı.

Öte yandan, bahçeye alınmayan bir grup basın mensubu da dışarıda bekliyor.

KAYSERİ'DE BOYDAK'LARA OPERASYON

Paralel yapı iddiarıyla ilgili bugün büyük bir operasyon da Kayseri'de düzenlendi. Gülen cemaatine destek vermekle suçlanan Boydak Holding'in sahipleri, Kayseri'de düzenlenen operasyonla gözaltına alınmışlardı. 

Gözaltına alınanlar arasında Hacı Boydak ve Memduh Boydak da yer alıyor. 

Yorumlar