Üniversite çalışanları YÖK kanununu tartışıyor

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Koncuk, "Bir silsile halinde sorumluluk duygusu varsa bunun en tepesine hocalarımızı, akademisyenlerimizi koymamız lazım, akademisyenlerimizin her alanda öncü rol oynaması lazım" dedi

Google Haberlere Abone ol
Üniversite çalışanları YÖK kanununu tartışıyor

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, bir silsile halinde sorumluluk duygusu varsa bunun en tepesine akademisyenleri koymak gerektiğini belirterek, "Akademisyenlerimizin her alanda öncü rol oynaması lazım." dedi.

Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi, yükseköğretimin yönetim sorunlarını ele almak, akademik ve idari personelin özlük haklarından çalışma koşullarına kadar birçok konuyu masaya yatırmak, yükseköğretim alanındaki düzenlemeleri değerlendirmek amacıyla ve üniversite temsilcilerinin de katıldığı, "Üniversite Çalışanları Yükseköğretim Kanunu'nu Değerlendiriyor'' çalıştayı düzenledi.

Bir otelde düzenlenen çalıştayın açış konuşmasını yapan Koncuk, bugüne kadar üniversitelerle ilgili birçok çalışma yaptıklarını, bu çalışmaların üniversitelere verdikleri önemin bir kanıtı olduğunu belirtti.

Ülkenin geleceğinin, üniversitelerin omuzlarında olduğunu ifade eden Koncuk, üniversitelerin sendikalaşma konusunda hala istenilen noktada bulunmadığını savunarak, "Üniversite personeli, sendikalaşma konusuna biraz soğuk yaklaşıyor." diye konuştu.

Koncuk, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Akademisyenler tüm toplumsal hareketlerin, sendikal mücadelenin en başında olmaları gerekirken, kendi içine kapanık birçok akademisyenimizin varlığı da dikkatimizi çekiyor. Çünkü biz her zaman şunu anlattık, bir silsile halinde sorumluluk duygusu varsa bunun en tepesine hocalarımızı, akademisyenlerimizi koymamız lazım. Akademisyenlerimizin her alanda öncü rol oynaması lazım."

Koncuk, sivil toplum kuruluşu olarak, toplumu uyarma gibi bir görevleri bulunduğunu anımsatarak, akademik personelin yaşadığı sıkıntıları gündeme getireceklerini, çalıştaydan çıkan sonuçları ilgili bakanlıklara sunacaklarını kaydetti.

 

Yorumlar