Üç ildeki çatışmalarda şehit sayısı 4'e yükseldi

Şırnak’ ta devam eden operasyonlarda çıkan çatışmada 1 askerin şehit olduğu, 3 askerin yaralandığı bildirildi. Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde de meydana gelen patlamada 1 askerin şehit olduğu, 4 askerin ise yaralandığı öğrenildi. Mardin’in Nusaybin ilçesinde meydana gelen patlamada, bir asker yaralandı. Yaralı askeri almaya giden askeri grubun aynı eve girdiği sırada meydana gelen ikinci patlamada, 3 asker daha yaralandı. Askerlerden ikisi kurtarılamayarak şehit oldu.

Google Haberlere Abone ol
Üç ildeki çatışmalarda şehit sayısı 4'e yükseldi

Şırnak'ta güvenlik güçleriyle PKK’lı teröristler arasında çıkan çatışmada 1 uzman çavuş şehit olurken, 3 asker yaralandı. Şırnak’ta hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK’lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için 14 Mart’tan itibaren uygulanan sokağa çıkma yasağı ile operasyonlar devam ediyor. Operasyonların sürdüğü Cumhuriyet Mahallesi’nde bugün güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada 4 asker yaralandı.

Ambulanslarla Şırnak Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralılardan durumu ağır olan 1 uzman çavuş, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Yaralı 3 askerin tedavisi ise devam ediyor. Güvenlik güçleri Cumhuriyet Mahallesi ile Bahçelievler mahallelerinde yoğunlaştırdıkları operasyonlarını sürdürüyor. Belirlenen bombalı tuzaklı barikatları imha etmek için top atışları yapıyor. Top atışlarının yapıldığı bölgelerden sık sık silah ve patlama sesleriyle dumanlar yükseliyor.

DAĞLICA'DA PATLAMA: 1 ŞEHİT, 4 YARALI

Öte yandan Hakkari’nin Yüksekova İlçesi Dağlıca bölgesinde de belirlenemeyen bir nedenle meydana gelen patlamada 1 asker şehit olurken, 1’i ağır 4 asker yaralandı.

Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, "12 Nisan 2016 Salı günü Hakkari Dağlıca bölgesinde tespit edilen bölücü terör örgütü hedeflerinin ateş altına alınması esnasında henüz bilinmeyen bir nedenle meydana gelen patlama sonucunda kahraman bir silah arkadaşımız şehit olmuş, biri ağır olmak üzere dört kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup tedavilerine devam edilmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz" denildi.

MARDİN'DE 2 ŞEHİT, 2 YARALI

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde devam eden operasyonlarda da, PKK'lı teröristlerce bir eve tuzaklanmış patlayıcının imha edilmesi sırasında meydana gelen 2 ayrı patlamada 2 asker şehit oldu, 2 asker de yaralandı.

14 Mart'tan itibaren sokağa çıkma yasağı bulunan Nusaybin İlçesi'nin Fırat Mahallesi'nde bugün akşam saatlerinde PKK'lıların bir eve tuzakladığı el yapımı patlayıcının imha edilmesi sırasında meydana gelen patlamada, bir asker yaralandı. Yaralı askeri almaya giden askeri grubun aynı eve girdiği sırada meydana gelen ikinci patlamada, 3 asker daha yaralandı. Yaralı 4 asker ambulanslarla Nusaybin Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada doktorların yaptığı tüm müdahaleye rağmen durumu ağır olan 2 asker şehit oldu. Tedavi altında bulunan 2 askerin ise durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Yorumlar