Üç ayrı şehirde eş zamanlı 'paralel' gözaltıları

Adıyaman, Kilis ve Gaziantep merkezli düzenlenen 'Paralel Devlet Yapılanması' operasyonlarında 5 kişi tutuklanırken, 6 kişi de gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol
Üç ayrı şehirde eş zamanlı 'paralel' gözaltıları

Gaziantep'te, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) finansal destek sağladıkları iddiasıyla bazı dernek ve firmalara yönelik operasyonda 6 kişi gözaltına alındı. Operasyon kapsamında Kimse Yok Mu Derneğinde arama yapıldı. ( Adsız Günebakan 

Adıyaman merkezli 3 ilde "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması"na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 14 zanlıdan 2'si tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Adıyaman merkezli Şanlıurfa ve Mersin'de düzenlenen operasyonlarda gözaltına alındıktan sonra emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan 4'ü adli kontrol kararıyla, 8'i savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

Mahkemeye çıkarılan zanlılardan 2'si tutuklandı.

Adıyaman merkezli Şanlıurfa ve Mersin'de 4 gün önce düzenlenen FETÖ/PDY operasyonunda 16 kişi gözaltına alınmış, 2 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakılmıştı. Zanlıların ev ve iş yerlerindeki dokümanlarla dijital materyallere el konulmuştu.

GAZİANTEP'TE ALTI GÖZALTI

Öte yandan Gaziantep'te, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) finansal destek sağladıkları iddiasıyla bazı dernek ve firmalara yönelik operasyonda 6 kişi gözaltına alındı. 

Alınan bilgiye göre, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Mali Şube ile Terörle Mücadele Şubesine bağlı ekipler, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, örgüte finans desteği sağladıkları iddiasıyla aralarında Kimse Yok Mu Derneği Gaziantep Şubesi, HÜRSİAD ile bir fabrika ile bir firmanın da bulunduğu 11 adrese erken saatlerde eş zamanlı operasyon düzenledi.

Dernek ve iş yerlerindeki aramalarda çok sayıda bilgisayar, dijital belge, hard disk, çek ve senet ile mali evraklara el konuldu. 

Operasyon kapsamında bir firmanın yönetim kurulu başkanı İ.H, HÜRSİAD Başkanı Z.B, Kimse Yok Mu Derneği Gaziantep Şube Başkanı F.Ç. ile bu derneğin muhasebe görevlisi B.A, bulgur fabrikası sahibi O.Ç. ve ismi henüz öğrenilemeyen bir kişi gözaltına alındı.

KİLİS'TE ÜÇ KİŞİ TUTUKLANDI

Kilis merkezli 10 ilde, devlet destekli projeler üzerinden Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) para aktardıkları iddiasıyla gözaltına alınan 15 şüpheliden 3'ü tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ve Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen bazı devlet destekli projeler üzerinden FETÖ/PDY'ye para aktarıldığı yönündeki soruşturma kapsamında gözaltına alınan 15 kişinin işlemleri tamamlandı. 

Aralarında üst düzey emniyet görevlileri, polis, örgütün il imamı ve öğretmenlerinde bulunduğu şüpheliler, "terör örgütüne üye olmak, örgüte finansal destek sağlamak, resmi evrakta sahtecilik, nitelikli dolandırıcılık, ihaleye fesat karıştırmak" suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi.

Cumhuriyet savcısı tarafından sorgulandıktan sonra tutuklama istemiyle Kilis Sulh Ceza Hakimliğine gönderildi. Şüphelilerden 3'ü tutuklandı, diğerleri ise adli kontrol ve yurtdışı yasağı şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Zanlıların, devlet destekli projeler üzerinden yaklaşık 230 bin lirayı FETÖ/PDY'ye aktardığı iddia edildi.

Kaynak: AA

Yorumlar