Türkiye'den Kürt Bölgesi'ne 'seçim sistemi' desteği

Yüksek Seçim Kurulu, Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'ne seçim sistemi konusunda destek verdi

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'den Kürt Bölgesi'ne 'seçim sistemi' desteği

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Hendırin Muhammet, Türkiye'nin seçim ve referandum konusunda önemli bir tecrübeye sahip olduğunu belirterek, "Türkiye'deki Yüksek Seçim Kurulu, Kürdistan bölgesine, seçim sonuçlarının hızlı bir şekilde açıklanması konusunda tüm yardımları seferber etmeye hazır." dedi.

Muhammet, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Türkiye Dışişleri Bakanlığı'nın daveti üzerine Ankara'ya gidip, oradaki bazı kurumlarla temasa geçtik. Söz konusu temasların en önemlisi çok eski tecrübeye sahip Yüksek Seçim Kurulu'na yapıldı." diye konuştu.

YSK'nın geniş ve detaylı bir şekilde seçimlere nasıl hazırlık yapıldığına ilişkin kendilerine önemli bilgi verildiğini belirten Muhammet, "YSK'dan seçim hazırlığı, sistemi, sonuçlarının en hızlı bir şekilde açıklanması ve daha sonra oyların korunmasına ilişkin bilgi aldık." ifadelerini kullandı.

YSK'nın sahip olduğu tecrübenin başta bölge demokrasisi olmak üzere kendileri için önem arz ettiğinin altını çizen Muhammet, "Türkiye ve Kürdistan bölgesindeki seçmenlerin birbiriyle ortak noktaları söz konusu. Seçmen konusunda aynı atmosferi paylaşıyoruz." yorumunu yaptı.

"Ankara'daki ziyaretimiz sırasında YSK, seçim ve referandum konusunda bize gerekli destekleri vermeye hazır olduklarını ifade ettiler" diyen Muhammet, "Yetkililer, ne tür bir desteğe ihtiyacımızın olduğunu tespit edebilmeleri için bizden bir ihtiyaç listesi hazırlamamızı istedi. Bunun yanında kendi kurumumuzdaki görevlilere gerekli temel eğitimleri vermeye hazır olduklarını da söylediler." şeklinde konuştu.

 

Yorumlar