Türkiye 18 yıl sonra yeniden 'Satanist cinayeti'yle sarsıldı

Türkiye'de tarihinin ilk 'Satanist cinayeti'nin üzerinden 18 yıl geçtikten sonra yeni bir cinayet vakası daha yaşandı. Rize'de sınıf arkadaşını öldüren öğrencinin 'Satanist örgüt' üyesi olduğu iddia ediliyor. İddiaya göre sosyal medya üzerinden örgütlenen örgütün 2 binden fazla üyesi bulunuyor. Yeni cinayetlerin işlenmesinden endişe ediliyor.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye 18 yıl sonra yeniden 'Satanist cinayeti'yle sarsıldı

Rize'nin Pazar ilçesindeki bir okulda yaşanan cinnetin ardında 2 bin kişilik Satanist örgüt çıktı. 16 yaşındaki lise öğrencisi Emir Taş'ın, ders esnasında arkadaşı B.K. tarafından boynundan bıçaklanarak öldürülmesinin ardından geniş çaplı bir soruşturma başlatan polis, ilginç detaylara ulaştı. Şüphelinin cep telefonuna el koyan ekipler, yaptıkları incelemede B.K.'nın özel şifreli bir sohbet programı kullandığını belirledi. Bunun üzerine soruşturma derinleştirildi. Sohbet programının, Türkiye'de 2 bin üyesi bulunan gizli bir Satanist örgüte ait olduğu bilgisine ulaşıldı.

ANKARA'DA SIR GÖRÜŞME

Katil zanlısı B.K.'nın geçtiğimiz ay Ankara'ya giderek burada bir süre Satanist örgütün yöneticileri ile görüştüğü öne sürüldü. Şüpheli B.K.'nın, sınıf arkadaşı Emir Taş'a yönelik gerçekleştirdiği saldrırı sırasında son derece soğukkanlı davranması, aynı şekilde kendisini karın bölgesinden iki defa bıçakladıktan sonra, boynunun sağ ve sol tarafında bıçak darbe atması da bu konuda eğitilmiş olabileceği iddilarını güçlendirdi. Şüphelinin, bazı arkadaşlarına ve okulda görevli bir öğretmene Satanist olduğundan bahsettiği, sosyal medya araçları üzerinden ise sürekli cinayetleri çağrıştırıcı paylaşımlar ve mesajlar paylaştığı da tespit edildi.

Emir öldü mü

Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavisine devam edilen 16 yaşındaki B.K.'nın komadan çıktığı öğrenildi. Şüphelinin, gözlerini açar açmaz ilk sorusunun “Emir öldü mü?' şeklinde olduğu kaydedildi. B.K.'nın sosyal medya hesabındaki ürküten paylaşımlar dikkat çekmişti. Olay günü saat 05.35'de, 'Kandan etkilenen korkan var mı?' diye soran B.K., ardından okulun fotoğrafını, 'ha ha ha' başlığı ile paylaşmıştı. Şüphelinin, korku filmi serisi 'Testere' karakterine ait maskeleri taktığı, çektiği fotoğrafları paylaştığı ortaya çıkmıştı.

Türkiye'nin ilk Satanist cinayeti

Türkiye'nin ilk satanist cinayeti 18 yıl önce İstanbul Ortaköy'de işlenmişti. 13 Eylül 1999'da 8 çocuklu ailenin kızı Şehriban Coşkunfırat, Engin Arslan, kız arkadaşı Zinnur Gülşah Dinçer ve Ömer Çelik tarafından öldürülmüştü. Coşkunfırat, 17 Ağustos depreminin ardından yaşanan 5.8'lik artçı deprem üzerine Engin Arslan'ın, "Bugün ayın 13'ü. Şeytanla konuştum, kurban istiyor. Deprem de işaretiydi. Şehriban'ı seçtim" sözleri üzerine vahşice bıçaklanarak öldürülmüştü. Arslan, Dinçer ve Çelik müebbet hapisle cezalandırılmıştı. Hükümlüler 16 yıl hapis yattıktan sonra tahliye edilmişti.

Yorumlar